Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Intrakat

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intrakat, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2020 καθώς και ο...
More

  Latest Posts

  Το Πεντάγωνο έτοιμο να χρηματοδοτήσει τους Κούρδους για να πιέσει τον Ερντογάν

  Νευρική κρίση προκαλούν στην Άγκυρα οι προθέσεις της Ουάσινγκτον να χρηματοδοτήσει τους Κούρδους του YPG. Η Daily Sabah σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι το Πεντάγωνο “προτίθεται να δώσει βοήθεια ύψους ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατικής ομάδας YPG / PKK, με την οποία οι ΗΠΑ συνεργάζεται στο Ιράκ και τη Συρία με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Daesh”. Οι Τούρκοι επιμένουν να χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους Κούρδους μαχητές και σ΄ αυτό δυστυχώς έχουν την στήριξη και των κατά τ΄ άλλα “δημοκρατών” της Δύσης.

  Η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι “το Πεντάγωνο ζητά 522 εκατομμύρια δολάρια από το Κογκρέσο για να χρηματοδοτήσει αυτές τις ομάδες για το οικονομικό έτος που ξεκινά τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένων 345 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και 177 εκατομμύρια επιπλέον δολάρια για να βοηθήσουν αυτό που το Πεντάγωνο αναφέρει ως “Ελεγμένες Συριακές Ομάδες και άτομα. “

  Δεν αναλύει πόσα από τα σχεδόν 180 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στο SDF υπό την ηγεσία του YPG, τον κύριο εταίρο των ΗΠΑ στη Συρία στον αγώνα κατά του Daesh, αλλά πιθανώς θα είναι η μερίδα του λέοντος. Η υποστήριξη των ΗΠΑ στο YPG στη Συρία προκάλεσε σημαντική πίεση στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία. Το YPG είναι το συριακό τμήμα του PKK, μιας καθορισμένης ως τρομοκρατική ομάδα στις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση”, γράφει η Daily Sabah.

  Το θέμα της χρηματοδότησης και του εξοπλισμού των Κούρδων θα αποτελέσει ασφαλώς χαρτί για τον Μπάϊντεν στο παζάρι που βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Ερντογάν. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον Τούρκο ομόλογο του να εγκαταλείψει τις σκέψεις για περαιτέρω συνεργασία με τη Ρωσία και να ενταχθεί στον “αντί-ρωσικό” άξονα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή. Ο Ερντογάν θα πρέπει σύντομα να αποφασίσει τι θα πράξει και είναι προφανές ότι για να πάρει την απόφαση που επιζητούν οι ΗΠΑ θα ΄χει πολλά αιτήματα.Κάποια απ΄ αυτά ,ίσως τα περισσότερα να μας αφορούν.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗmilitaire.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ