Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Το «παράπονο» του Ερντογάν στην Μέρκελ για Αιγαίο και ξένες δυνάμεις στη Λιβύη

  Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που επικαλείται τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ο Ερντογάν μιλώντας με την Άγγελα Μέρκελ ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, ενώ την ίδια στιγμή επισήμανε ως προς τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ πως δεν πρέπει να χαθεί η «δυναμική» που ανακτήθηκε.

  Στα «ψιλά» πέρασε άλλη μία προτροπή στον Ερντογάν, να συμβάλλει σε «ταχεία έναρξη της αποχώρησης των ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων» από την Λιβύη, καθώς αυτό «θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα».

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να στηρίξουν τη νέα λιβυκή μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά στην προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης του πληθυσμού και στην προετοιμασία εκλογών στο τέλος του έτους.

  «Η Καγκελάριος Μέρκελ υπογράμμισε ότι μια ταχεία έναρξη της αποχώρησης ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων θα αποτελούσε σημαντικό μήνυμα», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

  Η προτροπή της Μέρκελ αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς έρχεται την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις πως «πάγωσε» η αποχώρηση των μισθοφόρων της Τουρκίας από τη Λιβύη, αλλά και λίγες ημέρες μετά το «στραπάτσο» του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που έμεινε «στήλη άλατος» κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ομόλογό του από τη Λιβύη, την ώρα που τον καλούσε να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από τη χώρα της.

  Η Καγκελάριος και ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισαν ακόμη ότι πρέπει να διατηρηθεί επαρκής πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε εκ νέου την σημασία εκτεταμένων και πιο εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ