Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Το ολονύχτιο θρίλερ για την αποφυγή παγκόσμιου πολέμου

  Ο στρατηγός Mark Milley ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να καλέσει τον Ρώσο στρατηγό Valeriy Gerasimov αμέσως μετά το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν η πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση όπως φαίνεται την κλιμάκωση του πολέμου με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

  Ήταν οι πλέον κρίσιμες στιγμές, όπου Πολωνία και Ουκρανία έκαναν λόγο για «ρωσικό χτύπημα σε μία νατοϊκή χώρα», η Πολωνία ζητούσε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 της συμμαχίας, Ενώ όπως φαίνεται η αμερικανική πλευρά ήθελε με κάθε τρόπο την αποκλιμάκωση, που θα επιτυγχανόταν έστω και με μία δήλωση περί «ατυχήματος» από την πλευρά της Ρωσίας. Αυτό όμως δεν έγινε εφικτό και οι ΗΠΑ βρίσκονταν σε κατάσταση γενικευμένου συναγερμού, υπό την πίεση του Πολωνού προέδρου Ντούντα.

  Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley: «Έγιναν ανεπιτυχείς προσπάθειες επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό μου μετά το περιστατικό στην Πολωνία»

  Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ουκρανίας παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των πυραυλικών επιδρομών όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός.

  »Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έχουν αφήσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ουκρανίας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ένα «έγκλημα πολέμου».

  Πέραν όμως από τις κατηγορίες, ο αμερικανός αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ πλέον προσανατολίζονται σε μία ειρηνευτική συμφωνία που θα δώσει τέλος στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

  Αυτό φάνηκε από την πρόβλεψη του στρατηγού για επιβράδυνση των μαχών στην Ουκρανία τον χειμώνα θεωρώντας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα παράθυρο για μια «διευθέτηση».

  Εντέλει, λόγω του νατοϊκού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που περιπολούσε στην περιοχή, αποδείχτηκε ότι ο πύραυλος ήταν ουκρανικός. Η είδηση προκάλεσε ανακούφιση παρά την σύγκρουση κορυφής μεταξύ Μπάιντεν και Ζελένσκι που ακολούθησε και υφίσταται έως αυτή τη στιγμή.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗnewsbreak.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ