Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Το μόνο σχέδιο που θα αλλάξει…» – «Στον αέρα» το ελληνικό σχέδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης

  Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή των εταιρειών που θα επωφεληθούν από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης ζητούν ορισμένα κράτη – μέλη από την Ελλάδα, μετά τις πρώτες τεχνικές συνεδριάσεις στο Συμβούλιο της ΕΕ αναφορικά με την έγκριση των σχεδίων ανάκαμψης της κάθε χώρας.

  Σύμφωνα με πηγή που μεταδίδει το euractiv, «το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης είναι το μόνο σχέδιο που θα αλλάξει ελαφρώς ενόψει της Τρίτης».

  Οι ίδιες πληροφορίες σχολίαζαν ότι ορισμένα κράτη-μέλη, υποκινούμενα από τη Γερμανία, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που η Ελλάδα επιλέγει τις εταιρείες και τι σχεδιάζει να κάνει η Αθήνα για να αποφύγει τον εκτοπισμό των ιδιωτών επενδυτών.

  Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης ότι η ανησυχία έγκειται στο ότι το ελληνικό κράτος θα δώσει προτεραιότητα σε «ασφαλείς» επενδύσεις -οι οποίες έτσι και αλλιώς θα λάμβαναν χρήματα από τις τράπεζες- και όχι σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υπέστησαν σοβαρές ζημίες λόγω του κορωνοϊού.

  Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα λάβει 17,8 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), του ταμείου της ΕΕ για την ανάκαμψη από την πανδημία.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗavgi.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ