Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τουρκικά ΜΜΕ για Αιγαίο: Το «χειρότερο σενάριο» προβλέπει το 2030 ελληνική υπεροχή

  Το Αιγαίο, αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας, αποτελούν ένα πολύ μεγάλο θέμα για τουρκικά ΜΜΕ. Δημοσιεύματα και ρεπορτάζ στην Τουρκία τονίζουν ότι η Αθήνα εξοπλίζεται, δημιουργώντας πρόβλημα για την Άγκυρα στο Αιγαίο.

  «H κατάσταση στο Αιγαίο και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν και μια στρατιωτική διάσταση, διότι από τη μια πλευρά υπάρχει το αίτημα της Τουρκίας για F-16 και από την άλλη το αίτημα της Ελλάδας για τα F-35» αναφέρει παρουσιάστρια του Haberturk. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό αναλυτές σε τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αλλαγή ισορροπίας στο Αιγαίο, λόγω των εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας μας.

  Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι το 2030 είναι πιθανόν στο Αιγαίο να υπερέχει η Ελλάδα. Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα όσα είπε ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Ναΐμ Μπαμπουρόγλου, κάνοντας μια ανάλυση σε τηλεοπτική εκπομπή.

  «Όταν θα φτάνουμε το 2030 θα υπάρχει μια Ελλάδα που θα διαθέτει και F-35. Όπως η Ελλάδα θα διαθέτει και τα μαχητικά Rafale 4.5 γενιάς καθώς ξέρετε τα F-35 είναι της γενιάς. Επίσης η Ελλάδα θα διαθέτει και F-16 με εξελιγμένα συστήματα. Όλα αυτά μέχρι το 2030» είπε ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Ναΐμ Μπαμπουρόγλου. «Το χειρότερο σενάριο για την Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα προβλέπει πως η Τουρκία δεν θα έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει τα F-16, δεν θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα του εθνικού μαχητικού και να μην έχει βρει λύση και απάντηση στα Rafale που είναι 4.5 γενιάς», προσθέτει.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ