Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021

Δεκάδες εκατομμύρια στην Άκτωρ για τις καθυστερήσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο έγγραφο των 183 σελίδων, με το οποίο χρεώνει στο Δημόσιο ακόμη και το πλύσιμο των αυτοκινήτων της ή τη φύλαξη όλων των...
More

  Latest Posts

  Τι σημαίνει για την Ελλάδα το ιδιαίτερα επώδυνο σχέδιο του ESM

  Ιδιαίτερα επώδυνο για την Ελλάδα είναι το σχέδιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με τους οικονομολόγους του να προτείνουν να αυξηθεί από το 60% στο 100% το ανώτατο όριο για το συνολικό επίπεδο χρέους των χωρών του ευρώ, καθώς σε κάθε περίπτωση θα απαιτηθεί ένα μίγμα που θα περιέχει αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

  Ειδικότερα, στο παράδειγμα για την Ελλάδα αναφέρεται πως η χώρα μας απαιτούνται μέσοι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης 3%, καθώς και:

  Για να μειωθεί το χρέος στο υφιστάμενο όριο, το 60% του ΑΕΠ, θα απαιτηθούν πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 6,5% του ΑΕΠ ετησίως για 20 χρόνια ή πλεονάσματα 4,5% για 30 χρόνια.
  Για να μειωθεί ο λόγος του χρέους στο 80% του ΑΕΠ, για την Ελλάδα θα απαιτηθούν πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% ετησίως για 20 χρόνια ή πλεονάσματα ύψους 4,5% του ΑΕΠ για 30 χρόνια.
  Για να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 100% του ΑΕΠ σε 20 χρόνια θα απαιτηθούν πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 4,5% του ΑΕΠ ή σε 30 χρόνια πλεονάσματα 3% του ΑΕΠ.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ