Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Τι προτείνει το Βρετανικό Μουσείο για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

  Την συγκρότηση μιας «συμμαχίας για τον Παρθενώνα», με την Ελλάδα, προτείνει ο αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή των μαρμάρων στην Αθήνα, όπως γράφει ο Guardian.

  Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Sunday Times Culture ο Τζόναθαν Γουίλιαμς αναφέρει ότι το Βρετανικό Μουσείο θα ήθελε «να αλλάξει την ένταση της συζήτησης» για τα μάρμαρα.

  «Αυτό που επιζητούμε είναι μία ενεργή συμμαχία για το Παρθενώνα με τους φίλους και εταίρους στην Ελλάδα. Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει χώρος για μια πραγματικά δυναμική και θετική συζήτηση μέσα από την οποία μπορούν να βρεθούν νέοι τρόποι συνεργασίας», αναφέρει ο Τζόναθαν Γουίλιαμς.

  Το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει εκδηλώσει την πρόθεση για επιστροφή των μαρμάρων και κατά τον Γουίλιαμς αποτελούν «απολύτως αναπόσπαστο τμήμα» της συλλογής του μουσείου.

  Ωστόσο αναφέρει στη συνέντευξή του ότι από την πλευρά του μουσείου υπάρχει η επιθυμία «να αλλάξει η ένταση της συζήτησης», προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές χρειάζεται «να βρουν τρόπο για να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση μίας πολιτιστικής ανταλλαγής ενός επιπέδου, έντασης και δυναμισμού, που δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα».

  «Υπάρχουν πολλά θαυμάσια πράγματα που θα είμαστε ευτυχείς να δανείσουμε και να δανειστούμε. Αυτό θέλουμε», αναφέρει ο αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου.

  Ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Νικόλας Σταμπολίδης έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να υπάρξει «μία βάση εποικοδομητικών συνομιλιών» με μία «θετική συμμαχία για τον Παρθενώνα».

  Πρόσθεσε εξάλλου ότι «στις δύσκολες μέρες που ζούμε η επιστροφή (των μαρμάρων) θα ήταν μία ιστορική ενέργεια. Θα μπορούσε να είναι σα να αποκαθιστούν οι Βρετανοί την ίδια την δημοκρατία».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ