Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τα σενάρια για την παραμονή της πρωτοχρονιάς – Νέα μέτρα μέσα στην εβδομάδα;

  Το τριήμερο των Χριστουγέννων έφερε την κυβέρνηση μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα αφού τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον υπερπολλαπλασιάστηκαν δημιουργώντας ένα νέο επιδημιολογικό τοπίο.

  Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με μέλη της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πανδημίας.

  Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης σε συνέντευξη του ανέφερε ότι «στην Αττική, στις 15 Δεκεμβρίου είχαμε περίπου 1.700 κρούσματα. Την εβδομάδα 20 έως 25 Δεκεμβρίου τα κρούσματα είναι συνεχώς πάνω από 3.000, χθες ήταν κοντά 3.500. Στον κεντρικό τομέα της Αθήνας, στις 15 Δεκεμβρίου είχαμε 463 κρούσματα και χθες είχαμε 1.173» .

  Πρόσθεσε δε ότι μόνο η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να φέρει αυτή την αύξηση, ενώ σημείωσε πως τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πάνω από 10% της μετάλλαξης Όμικρον. «Επίκειται έκρηξη κρουσμάτων, με διπλασιασμό κάθε δεκαήμερο. Την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη θα έχουμε ενδεχομένως πάνω από 9.000 κρούσματα και στις 15 με 20 Ιανουαρίου ίσως 15.000 ή και 20.000 κρούσματα» είπε ο καθηγητής , σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί αν η Ελλάδα ακολουθήσει το μοτίβο άλλων χωρών

  Το μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι το τι θα γίνει την Πρωτοχρονιά και εάν θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα πριν από τις 3 Ιανουαρίου που αρχικά είχε ανακοινωθεί.

  Η κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και οι έντονες πιέσεις από την πλευρά των ειδικών δείχνουν ότι , το πιθανότερο είναι τα μέτρα να ανακοινωθούν αύριο, ‘η μεθαύριο .

  Οι πληροφορίες λένε ότι το κομβικό σημείο στις αποφάσεις της κυβέρνησης είναι αν θα υπάρξει ή όχι αναστολή λειτουργίας στα νυκτερινά κέντρα πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η ενδεχόμενη μείωση του ωραρίου λειτουργίας στα εστιατόρια , μπαρ και νυχτερινά κέντρα από τα μέσα της εβδομάδας , θα φέρει σοβαρά προβλήματα στον χώρο της εστίασης σε μια στιγμή που η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη εξ αιτίας των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια.

  Τα μέτρα αυτά, που εισηγούνται οι ειδικοί και επί των οποίων καλείται να λάβει τις τελικές της αποφάσεις η κυβέρνηση, είναι τα εξής :

  Αύξηση της υποχρεωτικής τηλεργασίας από το 20% που ισχύει σήμερα τουλάχιστον στο 50%, αν και υπάρχουν εισηγήσεις που ανεβάζουν το ποσοστό στο 60%

  Μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης, μπαρ και στις 12.00 ή ακόμα και στις 23.00. Παρ ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται να εξετάζει την αναστολή λειτουργίας των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης, αν το ωράριο λειτουργίας περιοριστεί δραστικά, τότε στην ουσία, η συγκεκριμένη κατηγορία οδηγείται εκ των πραγμάτων σε αναστολή.

  Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στα γήπεδα εξετάζεται η πληρότητα μέχρι 30% ή καθολική απαγόρευση φιλάθλων.

  Μείωση των θαμώνων ανά τετραγωνικό

  Ολική απαγόρευση πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, στους οποίους μέχρι σήμερα μπορούν να προσέρχονται με rapid test.

  Για την ώρα πάντως η κυβέρνηση εμφανίζεται να επιμένει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με self test ή ακόμα και με rapid test.

  Οι ιδιαίτερα δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών έχουν θορυβήσει πάντως ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Υγείας. Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης συμφώνησε πρίν από τρείς μέρες με εκπροσώπους ιδιωτικών κλινικών θα διατεθούν από τις 3 Ιανουαρίου 300 νέες κλίνες για Covid, αλλά και επιπλέον συνδρομή ιδιωτών γιατρών, στην περίπτωση που χρειαστεί.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ