Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας για την εξαγωγή σιτηρών

  Συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επετεύχθη για το άνοιγμα των ουκρανικών λιμένων και την αποδέσμευση των εξαγωγών σιτηρών που έχουν αποκλειστεί στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε η Τουρκία η οποία φιλοξενεί τις διαπραγματεύσεις των δύο χωρών. 

  Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί το μεσημέρι της Παρασκευής στην Άγκυρα. Η συμφωνία θα υπογραφεί από εκπροσώπους της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Θα παραστούν επίσης- σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Ερντογάν- ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

  Η είδηση της επίτευξης συμφωνίας αυξάνει τις ελπίδες ότι η διεθνής επισιτιστική κρίση που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή μπορεί να αμβλυνθεί. Προηγήθηακν μήνες  αδιέξοδων και άκαρπων διαπραγματεύσεων για τους τόνους αγροτικών εξαγωγών που παραμένουν στην Ουκρανίαπυροδοτώντας φόβους για παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

  Η Ουκρανία και η Ρωσία, αμφότερες από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς τροφίμων στον κόσμο, δεν επιβεβαίωσαν αμέσως την ανακοίνωση της Πέμπτης από το γραφείο της τουρκικής προεδρίας. Αλλά σε μια ομιλία αργά το βράδυ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι άφησε να εννοηθεί ότι τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της χώρας του θα μπορούσαν σύντομα να ξεμπλοκαριστούν.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ