«Στα συρτάρια του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά βρίσκονται όλα…» – Τα μυστήρια μιας ανεξερεύνητης περιόδου και οι επιστολές του πρώην Πρωθυπουργού με την Μέρκελ

Ενώ οργανώθηκε υπό άκρα εχεμύθεια, ανακοινώθηκε το Σάββατο –χωρίς πολλές λεπτομέρειες– η σύσταση Ιδρύματος «Αντώνης Κ. Σαμαράς».

Σκοπός, όπως λέει η ανακοίνωση, τη «συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση έχει η φράση ότι το Ιδρυμα θα ασχοληθεί με την «καταγραφή, ψηφιοποίηση και αξιοποίηση του προσωπικού αρχείου του Αντώνη Σαμαρά».

Ποιο είναι αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το αρχείο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολλά χειρόγραφα του πρώην πρωθυπουργού με άγνωστες έως τώρα πληροφορίες για την πιο δύσκολη –και ακόμα ανεξερεύνητη– περίοδο του 2012-2015.

«Στα συρτάρια του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά βρίσκονται όλα τα παρασκήνια των τότε διαπραγματεύσεων με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε», λένε πηγές.

Η οριστική αποστρατεία της Γερμανίδας καγκελαρίου τον Σεπτέμβριο βοηθάει στην ανάδειξη αυτών των πτυχών εκείνης της περιόδου, κατά την οποία οι πολιτικοί αντίπαλοι του Αντώνη Σαμαρά είχαν επιχειρήσει να τον ταυτίσουν με τη Γερμανίδα. Τα χειρόγραφα όμως του Μεσσήνιου θα ρίξουν φως.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;