Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σοκ στη Γερμανία για τον αριθμό των Γερμανών ναζί που βγήκαν στου δρόμους κατά της γερμανικής κυβέρνησης – Χάος στη χώρα που γέννησε τον ναζισμό

  Σχεδόν 10.000 διαδηλωτές – μέλη του εθνολαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, AfD, που εκφράζει την ακροδεξιά στη Γερμανία, βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Βερολίνου -και όχι 4.000 όπως αρχικά αναμενόταν- για να διαδηλώσουν κατά της γερμανικής συγκυβέρνησης.

  Σε κεντρικούς δρόμους του Βερολίνου είχε διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια που οδήγησαν σε 24 τουλάχιστον συλλήψεις για πρόκληση σωματικής βλάβη και υλικών καταστροφών. 1.900 αστυνομικοί από το Βερολίνο και άλλα κρατίδια ήταν επί ποδός.

  Με μότο «Ενεργειακή Ασφάλεια και Προστασία από τον Πληθωρισμό – Πρώτα η Γερμανία» και σημαίες της Γερμανίας αλλά και της Ρωσίας, ήταν ουσιαστικά η πρώτη μαζική διαδηλώση υποστηρικτών του AfD στο Βερολίνο μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις την περίοδο της πανδημίας. Ήδη πάντως τις προηγουμένες εβδομάδες οπαδοί της Εναλλακτικής για τη Γερμανία βγήκαν στους δρόμους και σε άλλες πόλεις, ιδίως στα ανατολικά κρατίδια.

  Το «παρών» στην πορεία έδωσαν οι δύο αμφιλεγόμενοι συμπρόεδροι του κόμματος, Αλίς Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα, με ομιλίες μπροστά από το ιστορικό κτήριο του γερμανικού κοινοβουλίου, Ράιχσταγκ.

  Αντιδιαδηλώσεις Πρασίνων, Αριστεράς, Συνδικάτων

  Σε κεντρικά σημεία της γερμανικής πρωτεύουσας διοργανώθηκαν όμως και αντιδιαδηλώσεις με συνθήματα όπως «Καμία θέση στους ναζί». Αρχικά οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περίπου 3.000 διαδηλωτές στις αντιδιαδηλώσεις. Ωστόσο οι αρχές ανέφεραν τελικά λιγότερους από 2.000 συμμετέχοντες στις αντιρατσιστικές πορείες.

  Μεταξύ των συμμετέχουν στις πορείες αυτές, ήταν η Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων, εκπρόσωποι των συγκυβερνώντων Πρασίνων και της Αριστεράς αλλά και αντιρατιστικές οργανώσεις.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗdw.com

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ