Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σε 2 χρόνια έτοιμο το δεύτερο εργοστάσιο κατασκευής τουρκικών uav στην Ουκρανία του ναζί Ζελένσκι κι εμείς στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας»

  Όπως μας έχει διαβεβαιώσει ο πρωθυπουργός η Ελλάδα «βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας…

  Στο μεταξύ όπως γράφει η ιστοσελίδα Ahval, «η τουρκική εταιρεία Baykar πρόκειται να ολοκληρώσει την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής της στην Ουκρανία σε δύο χρόνια, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής drone.

  Τα σχέδια για το εργοστάσιο προχωρούν παρά τα «κάποια εμπόδια» που δημιουργήθηκαν από τη ρωσική εισβολή, δήλωσε στο Reuters ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ στο περιθώριο της έκθεσης άμυνας SAHA στην Κωνσταντινούπολη.

  Ειδικευμένο στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), το drone TB2 της Baykar προκάλεσε ενδιαφέρον για τον ρόλο του στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και πιο πρόσφατα στην Ουκρανία.

  Η εταιρεία έχει λάβει αιτήματα προμήθειας για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 από δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένων χωρών της Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας, σύμφωνα με όσα γράφει η Eurasian Time.

  Με επικεφαλής τον Selçuk Bayraktar, γαμπρό του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Baykar συμφώνησε να κατασκευάσει το δεύτερο εργοστάσιό της στην Ουκρανία ως μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας, η οποία υπεγράφη λίγο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

  Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov είπε τον Ιούνιο ότι η Ουκρανία είχε λάβει 50 UAV από την Baykar .

  “Αυτή τη στιγμή έχουμε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Η φάση του λεπτομερούς σχεδιασμού έχει ολοκληρωθεί. Και θα προχωρήσουμε με την κατασκευή … μέσα σε δύο χρόνια θα θέλαμε να την τελειώσουμε”, δήλωσε ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ στο Reuters.

  Πέρυσι, η Baykar αποτελούσε το ένα πέμπτο των αμυντικών εξαγωγών της Τουρκίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Συνέλευσης Τούρκων Εξαγωγέων (TİM)».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗmilitaire.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ