Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σε πλήρη διάσταση με την Ε.Ε η Λεπέν: Υπέρ της προσέγγισης με Ρωσία – Αναγνωρίζει την Κριμαία

  Μόλις λίγες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν τάσσεται υπέρ της προσέγγισης με τη Μόσχα.

  Ερχόμενη σε πλήρη διάσταση με την Ε.Ε, η Μαρίν Λεπέν χαρακτηρίζει τη Ρωσία «Μεγάλη Δύναμη». Η υποψήφια για την Προεδρία στη Γαλλία, θεωρεί ότι η προσέγγιση με τη Μόσχα είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την περιφερειακή ασφάλεια.

  Επίσης, η Μαρίν Λεπέν αναφέρθηκε στο καθεστώς της Κριμαίας, λέγοντας ότι η ίδια πιστεύει ότι η περιοχή επανενώθηκε με τη Ρωσία μετά το τοπικό δημοψήφισμα.

  Το «σκάνδαλο Λεπέν»

  Την ίδια ώρα, Η Μαρίν Λεπέν και πρώην ευρωβουλευτές του κόμματός της κατηγορούνται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf) ότι καταχράστηκε περίπου 600.000 ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους κατά την διάρκεια της θητείας τους ως ευρωβουλευτών, σύμφωνα με νέα έκθεση που αποκάλυψε το Σάββατο η γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα Mediapart και έχει παραδοθεί στην γαλλική δικαιοσύνη.

  Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορειό Ειδήσεων ότι έλαβε την αναφορά στις 11 Μαρτίου και ότι τελεί υπό ανάλυση.

  Ο δικηγόρος της Μαρίν Λεπέν, Ροντόλφ Μποσελύ εξέφρασε την έκπληξή του για την χρονική στιγμή της αποκάλυψης, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, στον οποίο η Μαρίν Λεπέν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

  Ο κ. Μποσελύ εκφράζει επίσης την έκπληξή του για τον τρόπο λειτουργίας της Olaf για θέματα σχετικά με γεγονότα που τοποθετούνται χρονικά πριν από περισσότερο από δέκα χρόνια. Ο Ροντόλφ Μποσελύ δήλωσε ότι η έρευνα της Olaf ξεκίνησε το 2016 και ότι η Μαρίν Λεπέν απάντησε γραπτά στις ερωτήσεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας τον Μάρτιο 2021.

  Η Μαρίν Λεπεν θα καταχράσονταν προσωπικά 137.000 ευρώ

  Η νέα έκθεση της Olaf, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η Mediapart, αφορά τα κονδύλια που έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πολιτικές ομάδες στο πλαίσιο μίας θητείας στο Ευρωκοινοβούλιο και τα οποία η Μαρίν Λεπέν και τα στελέχη του κόμματός της χρησιμοποίησαν για λόγους εθνικής πολιτικής, για προσωπικές δαπάνες ή για πληρωμές προς όφελος εμπορικών επιχειρήσεων προσκείμενων στο κόμμα της, τον Εθνικό Συναγερμό, και στην πολιτική ομάδα της άκρας δεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας.

  Σύμφωνα με την έκθεση, η Μαρίν Λεπέν υπεξαίρεσε προσωπικά περίπου 137.000 ευρώ δημοσίου χρήματος του Κοινοβουλίου του Στρασβούργου κατά την θητεία της ως ευρωβουλευτή από το 2004 μέχρι το 2017.

  Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σκοπεύει να «προχωρήσει στην ανάκτηση των καταβληθέντων ποσών» κατά τη διάρκεια της θητείας της Μαρίν Λεπέν ως ευρωβουλευτή» «Συνολικά, μιλάμε για 617.000 ευρώ».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ