Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σε πλήρες τέλμα οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας

  Μπορεί ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος να καθυστέρησε θεωρητικά να ανοίξει τα χαρτιά του, για το μέλλον στις σχέσεις των δύο χώρων, ασκώντας μέχρι και πολιτικό bullying στον Ταγίπ Ερντογάν -εν μέσω της μεταξύ τους αναμονής επικοινωνίας- εντούτοις τώρα κινείται με γοργούς ρυθμούς προς την οριστική ρήξη.

  Μετά την αποπομπή της συμμετοχής της Τουρκίας από το πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών F-35, τις κυρώσεις CAATSA, την οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία εξαιτίας της πανδημίας, τη δίκη για την υπόθεση της Halkbank που ξεκινά εντός των ημερών, την ιστορική απόφαση αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, τώρα η Ουάσιγκτον βάλλει κατά της Άγκυρας με νομοσχέδιο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο φέρνει την Τουρκία προ των ευθυνών της.

  Συγκεκριμένα, Δημοκρατικοί βουλευτές ζητούν οι ΗΠΑ να καταστήσουν υπεύθυνη την Τουρκία για τις παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών με σαφή αναφορά στην κατάσταση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

  Το νομοσχέδιο που εισήγαγαν οι βουλευτές Κάρολιν Μαλόνεϊ και Γκας Μπιλιράκης, οι οποίοι είναι και μέλη της Επιτροπής του Κογκρέσου για ελληνικά ζητήματα, ονομάζεται «Turkey and Ecumenical Patriarchate Religious Freedom Act of 2021» και ουσιαστικά ζητούν να σταματήσει η Τουρκία να δημιουργεί προβλήματα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στους ελληνορθόδοξους χριστιανούς και σε άλλες θρησκευτικές μειονότητες.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ