Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Όργιο φημών θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό: Συναντούσε ο Κουκάκης στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη; – Η υπόθεση των «παρακολουθήσεων» και η συνάντηση με Τσίπρα και...

Periodista Δεν έχει πάρει μεγάλη έκταση (θα το δει κανείς μόνο σε κάποια αντιπολιτευόμενα ελληνικά ΜΜΕ), αλλά σίγουρα δεν έχει περάσει απαρατήρητο το θέμα των...
More

  Latest Posts

  Σενάρια τρόμου από 20 Ιανουαρίου

  Μόνο ως σενάρια τρόμου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα δεδομένα και οι μελέτες που έχουν στη διάθεσή τους διακεκριμένα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών και σχετίζονται με την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Πηγές της Επιτροπής, αναλύοντας τις τελευταίες έρευνες για την μετάλλαξη Ομικρον καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι περίπου στις 20 Ιανουαρίου θα φτάσουμε στο «πικ» με πάνω από 10.000 κρούσματα, 900 διασωληνωμένους και 100 νεκρούς τη μέρα.

  Μάλιστα η εφιαλτική περίοδος της επέλασης της μετάλλαξης Ομικρον θα έχει διάρκεια δύο μηνών δηλαδή Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με τα κρούσματα να παραμένουν ψηλά και να υποχωρούν σιγά – σιγά (μετά το πικ), αλλά τους διασωληνωμένους και ειδικά τους θανάτους να παραμένουν σταθερά γύρω στους 100 και να υποχωρούν σταδιακά αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς.

  «Ήδη με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας ο μέσος όρος των διαγνώσεων έχει αυξηθεί σημαντικά και από τα 4500 κρούσματα τις τελευταίες μέρες φτάσαμε τα 6500» ανέφερε πηγή της Επιτροπής και υπογράμμισε ότι με «πικ» την 20η Ιανουαρίου θα έχουμε «800 με 900 διασωλημένους, 100 νεκρούς και πάνω από 10.000 κρούσματα».

  Στην Ελλάδα, άλλωστε, σήμερα βιώνουμε τα «απόνερα» της μετάλλαξης Δέλτα και με την είσοδο της «Ομικρον» αυτομάτως θα εκτιναχθούν όλοι οι δείκτες. «Δεν θα δούμε διπλασιασμό διασωληνωμένων» εκτιμούν οι Ειδικοί και αυτό καθώς όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι πιο ήπια. Αυτοί πάντως που θα κινδυνέψουν είναι «οι ανεμβολίαστοι, οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και οι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα» συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

  Στο ερώτημα γιατί δεν λαμβάνει η κυβέρνηση έκτακτα τοπικά μέτρα ακόμη και lockdown για περιοχές όπως της Κρήτης και της Λακωνίας όπου η μετάλλαξη Ομικρον καλπάζει η απάντηση ήταν ότι «η ταχύτητα της διασποράς ξεπερνά τα μέτρα. Τα όπλα μας παραμένουν ο εμβολιασμός, η αναμνηστική δόση, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος και η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας».

  Για την σημερινή πάντως κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αναφέρθηκαν νωρίτερα σήμερα τόσο ο υπουργός Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, όσο και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

  Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην Μαρία Σαράφογλου ανέφερε ότι «η άνοδος των μολύνσεων μόνο στην Αττική τις τελευταίες 7 μέρες άγγιξε το 90%», ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη συνέντευξη Τύπου ότι «στην επικράτεια τις τελευταίες 48 ώρες η αύξηση στις διαγνώσεις έφτασε το 42%», ενώ ο κ. Ζαούτης ανακοίνωσε «33 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον», ενώ «εκτός από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουμε 98 ύποπτα κρούσματα με το PCR να δείχνει σχεδόν με 98% – 99% σιγουριά πως η μετάλλαξη είναι Όμικρον».

  Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι από σήμερα μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου (με τα τωρινά δεδομένα) η χώρα μπαίνει σε μια εφιαλτική περίοδο και τα όποια νέα μέτρα (θα τα εξετάσει τη Δευτέρα εκ νέου η Επιτροπή) θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, με απόλυτη προτεραιότητα και αυστηρότητα ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο ομαλή έξοδος από τη μετάλλαξη Ομικρον.

  Σε διαφορετική περίπτωση οι εκτιμήσεις των Ειδικών θα είναι το καλό και όχι το κακό σενάριο…

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ