Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Σάλος: Το υπουργείο του Άδωνι αναφέρει τη Βόρεια Μακεδονία ως Μακεδονία… σκέτο – Οι πληρωμές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην τράπεζα που έχει σχέση με τον Ερντογάν

  Σε έγγραφα του υπουργείου Ανάπτυξης, επικεφαλής του οποίου είναι ο άλλοτε διαμαρτυρόμενος κατά των Πρεσπών Άδωνις Γεωργιάδης, αντί για τον κωδικό ΝΜΚ που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται, γίνεται χρήση του MK, δηλαδή σκέτο «Μακεδονία», όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “δημοκρατία”.

  Την ίδια στιγμή δηλαδή που η χώρα μας προβαίνει σε κινήσεις διαμαρτυρίας επειδή η Βόρεια Μακεδονία στο Euro χρησιμοποιεί το MK, ελληνικές υπηρεσίες το χρησιμοποιούν αυτοβούλως, παραβιάζοντας υπέρ των Σκοπίων τη Συμφωνία των Πρεσπών.

  Ακόμη και λίγες ημέρες πριν, στις 14 Ιουνίου, όταν δηλαδή είχε ήδη ξεσπάσει ο ντόρος για το Euro, σε έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης γίνεται αναφορά σε ΜΚ, αντί του προβλεπόμενου NMK. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ εντύπωση κάνει και το γεγονός ότι από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης υπάρχουν πληρωμές σε υποκαταστήματα στη Βόρεια Μακεδονία της συνδεόμενης με τον Ερντογάν Halk Bank, με την οποία έχουν επιλέξει να συνεργάζονται οι χρηματοδοτούμενοι οργανισμοί.

  Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα: Η επαναλαμβανόμενη και απ’ ό,τι φαίνεται «διαχρονική» χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να πρόκειται περί λάθους κι έτσι συμπεραίνει κανείς ότι είναι απλώς αποτέλεσμα της μανίας που έχει καταλάβει τα κυβερνητικά στελέχη να αποδείξουν ότι… το κράτος έχει συνέχεια.

  Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πρόκειται για έγγραφα με τα οποία δίδονται χρήματα στα Σκόπια, στο πλαίσιο της… ενωσιακής συνδρομής του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας. Τους πληρώνουμε δηλαδή κι από πάνω, προκειμένου να τους λέμε… «Μακεδονία».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ