Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Ρεσιτάλ» κυβερνητικής ανικανότητας: Η φωτιά στη Βούλα «γκρέμισε» ξανά το αφήγημα του «ισχυρού κρατικού μηχανισμού»

  Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε θάμνους στις περιοχές της Βούλας και της Γλυφάδας και κατέληξε να κάψει σπίτια «γκρεμίζοντας» για άλλη μία φορά το αφήγημα του «ισχυρού κρατικού μηχανισμού».

  Μια πυρκαγιά σε θαμνώδη περιοχή στην Άνω Γλυφάδα, εξελίχθηκε σε πύρινο εφιάλτη που κατέκαψε περιουσίες στο Πανόραμα Βούλας και αποδεικνύεται ότι απόλυτα ψευδώς κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες μετέδιδαν ότι «δεν κινδυνεύουν σπίτια».

  H πυρκαγιά, παρά το γεγονός ότι είχε ξεσπάσει σε μια περιοχή με ελάχιστους θάμνους στην Άνω Γλυφάδα και θα μπορούσε να σβηστεί σε 20′ αν υπήρχαν δημοτικές πυροσβεστικές δυνάμεις απλωμένες στην περιοχή ή είχε επέμβει η Πυροσβεστική ή είχαν αφιχθεί εναέρια μέσα, εν ετούτοις, τίποτα από αυτά δεν έγινε.

  Η πύρινη λαίλαπα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν καν δένδρα εκεί που ξέσπασε, απλά θάμνοι επεκτάθηκε λόγω της έλλειψης κατάσβεσης σε μια περιοχή προς το Πανόραμα Βούλας , όπου και πάλι τα δένδρα είναι εξαιρετικά αραιά!Παρ’όλα αυτά τίποτα και κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει μια μικροφωτιά! Τέτοια ανικανότητα!

  Κι όλα αυτά επί της ουσίας έγιναν μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα πρωτευούσης, δηλαδή στην… Αθήνα.Δεν μιλάμε για κάποια απομακρυσμένη περιοχή, μιλάμε για το διοικητικό κέντρο της χώρας.

  Σύμφωνα με νέα ενημέρωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική μετά από μια νύχτα αγωνίας, σήμερα, λίγο πριν τις 7:00 το πρωί, «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».

  Στη ζώνη της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

  Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

  Έπεσαν οι άνεμοι τη νύχτα

  Η εικόνα της πυρκαγιάς έδειχνε να βελτιώνεται ήδη από τα μεσάνυχτα, με το μόνο επικίνδυνο μέτωπο να ήταν αυτό προς την πλευρά των νεκροταφείων.

  Ο πλέον καθοριστικός παράγοντας ήταν η υποχώρηση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου.

  Το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής είχε δηλώσει ότι θα δοθεί ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, μέχρι τη στιγμή που θα έπαιρναν το «πράσινο φως» ώστε να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.

  Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 9 το πρωί θα γίνει ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φωτιά στη Βούλα – Γλυφάδα.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗpronews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ