Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Ραγδαίες εξελίξεις: Τι θα συμβεί τελικά με τα lockdown στην Ελλάδα

  Κανένας περιορισμός για τους πλήρως εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, είναι η πρόθεση της κυβέρνησης με στόχο την επιστροφή όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθημερινότητα προ κορωνοϊού. Επίσης, το εναδεχόμενο να καταργηθεί πλήρως το μέτρο του lockdown είναι εξαιρετικά πιθανόν.

  Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές, σε όλους τους τόνους, ότι προθεσή της είναι να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα της χώρας.


  «Περισσότερες ελευθερίες και μεγαλύτερη κινητικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους, σε όλη την επικράτεια», είναι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και θα ανακοινωθούν αύριο, για να καλύψουν πραγματικά τους συμπολίτες μας που δείχνουν πίστη στην επιστήμη, στον ορθολογισμό και στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, από την Κυβέρνηση», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στο MEGA. Επίσης, όπως είπε, είναι πραγματικά πολύ βασικό για τη λειτουργία της οικονομίας να γνωρίζουν όλοι –είτε μιλάμε για συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης και του καταλύματος, είτε μιλάμε για την ψυχαγωγία και τις καθημερινές εμπορικές δραστηριότητες– ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής στο παρελθόν.

  Εξάλλου και οι κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωσή του σήμερα ανέφερε:

  «Αύριο ο κ. Πλεύρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια για την συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια».

  Φέτος δεν είναι όπως πέρυσι και έχουμε πολλούς εμβολιασμένους, είπε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις παρελάσεις. Ο κόσμος δικαιούται και αξίζει μια κανονικότητα. Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει και να ζήσουμε συνθήκες σκληρού lockdown. Να πω, ότι παρατηρώντας κανείς τους αριθμούς και όσους είναι διασωληνωμένοι, διαπιστώνει ότι αφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ας είναι ένα μήνυμα αυτό για να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αξιoποιήσουν το δώρο της επιστήμης, είπε χαρακτηριστικά.

  Όσον αφορά τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν κανονικά, με την προϋπόθεση της τήρησης των υγειονομικών μέτρων, και με τη χρήση μάσκας από το κοινό που θα παρακολουθεί.

  Το νέο πλαίσιο αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη (6/10) από το Υπουργείο Υγείας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ