Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Intrakat: Υπογραφή σύμβασης έργου «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιαλείας», ύψους 24,4 εκατ. ευρώ

Υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Intrakat και της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιαλείας», ύψους...
More

  Latest Posts

  Πότε θα ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα

  Μέσα προς τέλος Απριλίου θα αρχίσει η αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων όπως επισημαίνει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο καθηγητής του ΑΠΘ σημείωσε ότι κλειδί για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα θα είναι τα self test που θα δώσουν ένα επιπλέον εργαλείο για την ιχνηλάτηση του ιού.

  «Αποκλιμάκωση βλέπω να αρχίζει -αν λειτουργήσουν τα self tests-, στις 17 – 18 Απριλίου. Και μετά από αυτό θα πάμε σταδιακά σε βελτίωση που θα διαρκέσει περί τις 5 εβδομάδες» σημείωσε ο καθηγητής Σαρηγιάννης στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr. Ο καθηγητής «τρέχει» μαζί με την ομάδα του το πιο έγκυρο μοντέλο προβλέψεων της εξέλιξης της πανδημίας στην Ελλάδα.

  Σε ερώτηση για το τι σημαίνει πρακτικά αυτό ο καθηγητής σημείωσε ότι «η 17η ή 18η Απριλίου θα είναι η τελευταία μέρα που θα δούμε αύξηση στα κρούσματα. Μετά θα έρθει η σταθεροποίηση και μέχρι τα τέλη Απριλίου θα αρχίσουν κάθε μέρα να μειώνονται».

  «Η Γ λυκείου φοβάται μην αρρωστήσει διότι έχει μπροστά της πανελλαδικές. Και φοβούνται επίσης μην αρρωστήσουν οι γονείς τους», επισήμανε στην ιστοσελίδα ieidiseis ο κ. Σαρηγιάννης υπονοώντας ότι με τα μικρότερα παιδιά δεν ισχύσουν τα ίδια…

  Όπως υπογράμμισε τα self test είναι το κλειδί για τον έλεγχο της πανδημίας. Εξήγησε ωστόσο τις επιφυλάξεις του. «Αρκεί να λειτουργήσει το logistics, δηλαδή να μοιραστούν σε 10 εκατ. πολίτες σε νησιά, ορεινές περιοχές, παντού και όχι μόνο στα κέντρα των μεγάλων πόλεων» υπογράμμισε.

  «Τα self tests δίνουν νόημα στο να μιλάμε για άνοιγμα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Αν δεν τα είχαμε, δεν θα έπρεπε να μιλάμε για ανοίγματα αλλά για πολύ αυστηρότερα μέτρα» τόνισε ο καθηγητής.

  «Αν φτάσουμε στα μέσα Απριλίου για την κορύφωση, θα είναι 11 συνεχείς εβδομάδες με αυξητική πορεία. Οπότε η γρήγορη αποκλιμάκωση θα είναι σε 5 εβδομάδες. Είναι πάνω από μήνας αλλά δεν μπορεί να είναι πιο γρήγορη. Θα φτάσουμε 21 Μαΐου για να είμαστε πραγματικά καλύτερα. Τότε πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξει η εστίαση. Πάσχα θα κάνουμε με 2500 κρούσματα την ημέρα. Δεν μπορεί να παγώσει η κατσαρόλα να παγώσει σε 5 λεπτά!» σημείωσε σχετικά με την αποκλιμάκωση.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗinstanews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ