Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Πως οι Ρώσοι θα μετατρέψουν σε παλιοσίδερα τα Abrams, Leopard και Patriot που στέλνει η Δύση στους Ουκρανούς Ναζί (pics)

  H δήλωση της Γερμανίας ότι… το ΝΑΤΟ και η Γερμανία βρίσκονται σε πόλεμο με την Ρωσία είναι…πρωτοφανής… και αποτελεί πρόκληση… 
  Ενώ είναι αλήθεια ένας συνασπισμός 50 χωρών τροφοδοτεί καθημερινά με όπλα την Ουκρανία για να κερδίσει την Ρωσία… εντούτοις ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία.
  Remaining Time-0:00FullscreenMuteΈχασαν το Soledar, το Bakhmut βρίσκεται υπό επιχειρησιακή περικύκλωση από τους ρώσους ενώ προελαύνουν και προς το Ugledar.
  Εν τω μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις εκπαιδεύονται στο πώς να μετατρέψουν σε παλιοσίδερα τα αμερικανικά τανκς Abrams και τα Γερμανικά Leopard… ενώ ήδη βρήκαν τον δολοφόνο… των Patriot είναι ο πύραυλος Kh-31 (κωδικός ΝΑΤΟ: AS-17 Krypton)

  Οι αμερικανοί… προτείνουν χαλάρωση μερικών κυρώσεων…

  Οι αμερικανοί, αγνοούν την πραγματικότητα που είναι ότι 105.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Ουκρανίας έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις…
  Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο χαλάρωσης ορισμένων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εάν υπάρξουν σοβαρές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία.
  Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών που κατέλαβε η Ρωσία.
  Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας σε απάντησε στην Victoria Nuland, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτες, η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τα εδάφη της…

  Η Γερμανία βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία

  Η δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Burbock ότι η Γερμανία βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία είναι πρωτοφανής…
  Η Ρωσία κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη να αιτιολογήσει την δήλωση αυτή…
  Ο Γερμανός Πρέσβης στη Ρωσία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για την θέση της Γερμανίας… απέναντι στην Ρωσία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών.
  Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Annalena Burbock δήλωσε ότι η Γερμανία, μαζί με άλλες χώρες και το ΝΑΤΟ, βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία…
  Ωστόσο η Γερμανία δεν θεωρεί ότι είναι συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση.

  Οι ΗΠΑ θα δώσουν χωρίς όρια οπλικά συστήματα στην Ουκρανία

  Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να αποκλείσουν οποιοδήποτε οπλικό σύστημα από τις προμήθειες στην Ουκρανία ανέφερε το αμερικανικό Πεντάγωνο
  Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πενταγώνου, από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ έχουν ήδη διαθέσει πάνω από 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
  Η αμερικανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να αποκλείσει κανένα είδος οπλικών συστημάτων από τις προμήθειες προς την Ουκρανία, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh
  Όταν ρωτήθηκε εάν είναι δυνατή η παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, καθώς θα χρειαστούν για την παροχή εναέριας υποστήριξης στα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams… δεν αποκλείστηκε αυτό το ενδεχόμενο…
  Οι ΗΠΑ έχουν δώσει έως σήμερα Javelins αντιαρματικά συστήματα, HIMARS συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης και προσεχώς Patriot δηλαδή συστήματα αεράμυνας.

  Zelensky για τα δυτικά άρματα μάχης: Πολύ αργά

  Την επικείμενη ήττα στο πεδίο της μάχης παραδέχθηκε επί της ουσίας την Παρασκευή (27/1/2023) ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky
  Σχολιάζοντας το χρονοδιάγραμμα των προμηθειών των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams ο Zelensky είπε μόνο δύο λέξεις αλλά δίνουν όλο το νόημα.
  «Πολύ αργά», σημείωσε ο Zelensky αποτυπώνοντας την απογοήτευση του καθεστώτος του Κιέβου, μετά τις σαρωτικές νίκες του Ρωσικού Στρατού το τελευταίο διάστημα
  Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι το Κίεβο πρέπει να αποκτήσει τα νέα όπλα το συντομότερο δυνατό.
  Σύμφωνα με τον Zelensky το χρονοδιάγραμμα για τις προμήθειες ευρωπαϊκών τανκς παραμένει ασαφές, παρόλο που υποτίθεται ότι η Ουκρανία θα τα παραλάβει προτού οι ΗΠΑ την προμηθεύσουν άρματα μάχης Abrams.
  Αν και εξέφρασε εμπιστοσύνη για τις προμήθειες όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία τόνισε πως το Κίεβο χρειάζεται μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης.
  «Πέντε, οκτώ, δέκα τανκς δεν λύνουν το ζήτημα στο πεδίο της μάχης», είπε χαρακτηριστικά.

  Οι ρώσοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν σε παλιοσίδερα τα αμερικανικά τανκς Abrams και τα Γερμανικά Leopard και οι ανησυχίες του… Newsweek

  Ενώ οι ρώσοι εκπαιδεύονται για να καταστρέφουν τα αμερικανικά τανκς Abrams και τα Γερμανικά Leopard…ένα δημοσίευμα των Newsweek προκαλεί ερωτηματικά για τα Abrams

  Το Newsweek προειδοποίησε για πιθανά προβλήματα στα τεθωρακισμένα Abrams λόγω καυσίμων.
  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τεθωρακισμένα καταναλώνουν πολλά καύσιμα και η προμήθεια αυτών των καυσίμων από τους Ουκρανούς… μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό σενάριο για τους ουκρανούς στον πόλεμο.

  Παρά τα πλεονεκτήματα του Abrams, όπως η δύναμη πυρός και η θωράκιση, αυτά τα τεθωρακισμένα καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα καυσίμου λόγω του γεγονότος ότι είναι εξοπλισμένα με κινητήρες αεριοστρόβιλου.
  Ταυτόχρονα, ο τυπικός τύπος καυσίμου τους είναι τα αεροπορικά καύσιμα.
  Τα Abrams ενεργοποιούνται αμέσως επειδή η τουρμπίνα πυροδοτείται αμέσως μετά την ανάφλεξη», είπε ο William Renault, καθηγητής στο Northwestern University ωστόσο το αδύνατο τους σημείο είναι η τροφοδοσία καυσίμων.
  Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cornell David Sibley σημείωσε ότι η κατανάλωση των Abrams είναι από 3,6 έως 7,1 λίτρα καυσίμου ανά 1 χιλιόμετρο διαδρομής.
  Αυτό σημαίνει ότι η Abrams χρειάζεται μια τεράστια αλυσίδα εφοδιασμού για να τους προμηθεύει συνεχώς καύσιμα, έχουν μειονεκτήματα στο πεδίο της μάχης γιατί η τροφοδοσία σε καύσιμα μπορεί να είναι αδύνατη.
  Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν 31 άρματα μάχης Abrams αλλά θα απαιτηθούν μήνες για να παραδοθούν…

  Πως οι ρώσοι εκπαιδεύονται να καταστρέφουν Leopard, Abrams

  Πώς να καταστρέψεις ένα Abrams!
  Οι Ρώσοι «εμπειρογνώμονες» εκδίδουν έναν οδηγό – εγχειρίδιο για το πώς ο ρωσικός στρατός μπορεί να καταστρέψει ένα Abrams
  Οι ρώσοι παρουσίασαν τα αδύνατα σημεία των αμερικανικής κατασκευής M1 Abrams
  Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν 31 άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία
  Προς το παρόν, ποια παραλλαγή του M1 Abrams θα σταλεί στην Ουκρανία, είτε το M1A1 είτε το M1A2, δεν έχει καθοριστεί.
  Η Ρωσία αντιμετωπίζει την έλευση των Leopard, Abrams με ψυχραιμία.
  Φαίνεται να υπάρχει εμπιστοσύνη στη ρωσική ηγεσία ότι το Abrams δεν θα αποτελέσει σημαντική στρατηγική απειλή.
  «Εάν ληφθεί απόφαση για μεταφορά του M1 Abrams στην Ουκρανία, τα αμερικανικά τανκς χωρίς καμία αμφιβολία θα καταστραφούν όπως όλα τα άλλα δείγματα στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ», δήλωσαν ρώσοι αξιωματούχοι.

  Εν τω μεταξύ έχει κυκλοφορήσει εγχειρίδιο που δείχνει τα ευάλωτα τμήματα ενός άρματος Abrams και περιέχει ένα σύνολο οδηγιών για τον τρόπο καταστροφής τους.
  Στο εγχειρίδιο υπάρχουν πολλές οδηγίες, που να χτυπηθούν τα τανκς της Δύσης, στα συστήματα καθοδήγησης ή στο κύριο όπλο του άρματος.
  Επίσης προτείνονται χτυπήματα στο μεγάλο κενό μεταξύ του κύτους και του πυργίσκου, ενώ υπάρχει και επιλογή για χτυπήματα, στα πλάγια του κύτους, ακόμη και με παλιότερες χειροβομβίδες από τον εκτοξευτήρα χειροβομβίδων RPG-7 όπως το PG- 7, χειροβομβίδες PG-7V, PG-7 VM.
  Οι οδηγίες βασίζονται στον ισχυρισμό ότι τα M1 Abrams, τόσο τα μοντέλα M1A1 όσο και M1A2, προστατεύονται ιδιαίτερα στο μετωπικό τμήμα αλλά δεν είναι καλά θωρακισμένα στο πλάι και στο πίσω μέρος.
  Επίσης, αναφορές στη ρωσική γλώσσα συνιστούν χτυπήματα στη δεξαμενή καυσίμου, που βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα και στις δύο πλευρές του οδηγού.
  Το M1 Abrams διαθέτει ένα σύστημα πυροσβεστήρα για το χώρο του κινητήρα, που φέρεται να περιλαμβάνει δύο μπουκάλια και δύο φορητούς πυροσβεστήρες.
  Επιπλέον οι ρώσοι προτείνουν τη χρήση ναρκών ξηράς για την ανατίναξη του M1 Abrams, κάτι που θα ήταν μια πολύ οικονομική λύση.

  Έχουν καταστραφεί 90 Abrams και Leopard… από ρωσικά αντιαρματικά σε Ιράκ και Συρία… 

  Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2003, ένα άρμα Abrams καταστράφηκε από μια αντιαρματική νάρκη στο Ιράκ, σε συνδυασμό με άλλα εκρηκτικά και πολλά βλήματα πυροβολικού των 155 mm για να αυξηθεί η έκρηξη.
  Η έκρηξη κάτω από το τανκ κατέστρεψε τον πυργίσκο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών.
  Για την αντιμετώπιση των ναρκών ξηράς, τα M1 είναι εξοπλισμένα με ένα άροτρο ναρκοπεδίων για να σπρώχνουν νάρκες έξω από το μονοπάτι του τανκ, ανοίγοντας το δρόμο για άλλα τεθωρακισμένα οχήματα να ακολουθήσουν.
  Από τον Μάρτιο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2005 περίπου, 80 άρματα μάχης Abrams χτυπήθηκαν από ιρακινές πολιτοφυλακές χρησιμοποιώντας IED και ρωσικά αντιαρματικά όπλα.
  Στη Συρία 10 άρματα μάχης Leopard 2 χτυπήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος και τους Κούρδους πολιτοφύλακες χρησιμοποιώντας ρωσικής κατασκευής αντιαρματικά όπλα ενώ πολεμούσαν εναντίον του τουρκικού στρατού εισβολής.
  Συνολικά έχουν καταστραφεί 90 τεθωρακισμένα Abrams και Leopard 2 με ρωσικά αντιαρματικά…

  Επίσης, συνιστάται στους Ρώσους στρατιώτες να επιλέγουν προσεκτικά σημεία για ενέδρες που θα απέκοβαν τις οδούς διαφυγής στα τεθωρακισμένα.
  Σε αστικές περιοχές, συνιστάται η χρήση πολλών ομάδων τοποθετημένων σε διαφορετικά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των υπογείων και του πρώτου ή τρίτου ορόφου κτιρίων, για να πυροβολούν ταυτόχρονα περίπου πέντε έως έξι βολές χρησιμοποιώντας RPG από διαφορετικές κατευθύνσεις, στοχεύοντας την κορυφή, τις πλευρές και το πίσω τμήμα των τεθωρακισμένων…

  Η 80η επέτειος της μεγαλύτερης μάχης τεθωρακισμένων στην ιστορία…

  Το 2023 κλείνουν 80 χρόνια από την μεγαλύτερη μάχη τεθωρακισμένων στην ιστορία, η οποία περιελάμβανε 1.600 άρματα μάχης και είχε αποφασιστικό αντίκτυπο στην πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  Στις 5 Ιουλίου 1943 η Γερμανία ξεκίνησε την Επιχείρηση Zitadelle, την τελευταία καλοκαιρινή της επίθεση στην Ανατολική Ευρώπη.
  Ο Hitler πίστευε ότι θα μπορούσε να κερδίσει αυτή τη μάχη λόγω της ανωτερότητας των γερμανικών τανκς Panther και Tiger.
  Ωστόσο δεν κατάφεραν να φέρουν τη νίκη.
  Αντίθετα, ο γερμανικός στρατός υπέστη ήττα που σηματοδότησε την καταστροφή της Γερμανίας στο Ανατολικό Μέτωπο».
  Μετά από 80 χρόνια γερμανικά τανκς Leopard 2 θα βρεθούν πάλι στο ανατολικό μέτωπο για να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.
  Για τους δυτικούς τα Leopard 2 είναι «υπέροχα άρματα μάχης που θα δώσουν μεγάλη ώθηση πυρός στο πεδίο της μάχης για τους Ουκρανούς»

  Πριν από δύο ημέρες η γερμανική κυβέρνηση υπέκυψε στην τεράστια πίεση των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ και συμφώνησε να στείλει 14 Leopard στην Ουκρανία, τα οποία θα χρειαστούν 3-4 μήνες για να παραδοθούν.
  Τα μέλη του ΝΑΤΟ σκοπεύουν να στείλουν περίπου 300 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία τους επόμενους μήνες.

  O αριθμός των αρμάτων μάχης Leopard 2 που θα σταλούν από τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ανέρχεται σε 111

  Η Γερμανία θα δώσει 14 μοντέλα Leopard 2A6
  Η Πολωνία θα δώσει 14 Leopard 2
  Η Ολλανδία θα δώσει 18 Leopard 2
  Η Πορτογαλία θα δώσει 4 μοντέλα Leopard 2A6
  Η Ισπανία σχεδιάζει να στείλει 53 Leopard 2
  Η Νορβηγία σχεδιάζει να δώσει 8 Leopard 2
  Η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να στείλουν άρματα μάχης, αλλά δεν έχουν καθορίσει αριθμό

  Τι υποστηρίζουν οι ρώσοι

  «Τα τανκς Leopard δεν είναι κακά και είναι πιο αποτελεσματικά από τα Abrams σε πολλά σημεία.
  Ωστόσο, αν συγκριθούν με τα T-90 της Ρωσίας, είναι σημαντικά κατώτερα σε ισχύ πυρός και θωράκιση».
  Τα ρωσικά άρματα μάχης και τα πληρώματά τους έχουν δοκιμαστεί σε συνθήκες πεδίου μάχης και έχουν δείξει τα πλεονεκτήματα τους.

  Κατά τους ρώσους, το πρώτο θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η εκπαίδευση των Ουκρανών στα άρματα μάχης αφού είναι διαφορετικοί τύποι που στέλνει το ΝΑΤΟ από το Challenger 2 έως τα άρματα μάχης Leopard 2 και M1 Abrams.
  Θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να είναι έτοιμα τα πληρώματα των τάνκς.

  Δεδομένης της προέλασης της Ρωσίας σε πολλά μέτωπα στην Ουκρανία, η οποία οδηγεί σε πολύ βαριές απώλειες σε στρατιώτες και εξοπλισμό στην Ουκρανία, τα νέα οπλικά συστήματα όπως τα τανκς μπορεί να φθάσουν πολύ αργά για να κάνουν τη διαφορά στο πεδίο της μάχης.
  Η Ουκρανία έχασε πρόσφατα την οχυρωμένη πόλη Soledar, ενώ η ρωσική επίθεση εναντίον του Bakhmut ανοίγει τον δρόμο για την κατάληψη, τις επόμενες εβδομάδες.
  Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην πόλη Ugledar και σημειώνουν πρόοδο στην επίθεσή τους στην περιοχή Zaporozhye όπου διέσχισαν τον ποταμό Yancher και εισήλθαν στο Kamyanske που είναι σημαντικός κόμβος μεταφορών.

  Ο επόμενος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το πολύ σημαντικό θέμα της υλικοτεχνικής υποστήριξης για την υποστήριξη αυτών των κύριων αρμάτων μάχης.
  Ακόμη και τα αμερικανικά μέσα εστιάζουν στο θέμα αφού πολλές δυσκολίες θα αντιμετωπίσει ο ουκρανικός στρατός στη λειτουργία αυτών των αρμάτων μάχης:
  Τα τεθωρακισμένα M1 Abrams και το Leopard 2 δεν είναι τόσο τρομερά στη μάχη ενάντια σε εχθρούς που δεν είναι τόσο καλά οπλισμένοι όσο οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν αεροπορική υπεροχή και τεράστιο πλεονέκτημα στις μονάδες πυροβολικού.
  «Οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ τανκς δεν έχει σημασία, γιατί τα δυτικά άρματα μάχης που θα δοθούν στην Ουκρανία θα τα διαχειρίζονται πλήρωμα άπειρα στα δυτικά συστήματα, ενώ τα Ρωσικά πληρώματα έχουν χιλιάδες ώρες πραγματικής εμπειρίας μάχης.
  Θα είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια (ή μάλλον «ανθρωποκτονία»)».

  M1 Abrams

  800px-Abrams_tank_with_mine_plow.jpg
  Whwre-to-hit-Abrams.jpg
  M1A2_Abrams_T-14_Armata-768x1328_1.jpg
  Abrams-M1A2SEP-1024x1024.jpg
  Leopard-2A6M-1024x1024.jpg
  25january2023_Europe_map-3-768x460.jpg


  Οι ρώσοι επιστρατεύουν ρομπότ…

  Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Roscosmos και ο επικεφαλής της ειδικής στρατιωτικής συμβουλευτικής ομάδας, γνωστής ως «Λύκοι του Τσάρου», Dm. Rogozin, ότι η Ρωσία κατασκεύασε  το ρομπότ Marker για να καταστρέψει τα τανκς που θα δοθούν από το ΝΑΤΟ.
  Ο Rogozin εξήγησε ότι το ρομπότ μάχης θα μπορεί να αναγνωρίζει αυτόματα και να επιτίθεται στον ουκρανικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams και των γερμανικών Leopards, χάρη στον ηλεκτρονικό κατάλογο των φωτογραφιών.

  Το Marker είναι ένα μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV), το οποίο μοιάζει με άρμα στην εμφάνιση.
  Διαθέτει επίσης πλατφόρμα σαν τανκ, η οποία μπορεί να είναι εξοπλισμένη με διάφορους αισθητήρες και όπλα.
  Ανάμεσά τους είναι ένα περίβλημα εκτόξευσης drone και ένας πυργίσκος με πολυβόλα και αντιαρματικούς πυραύλους.
  «Η έκδοση μάχης του ρομπότ Marker διαθέτει ηλεκτρονικό κατάλογο στο σύστημα ελέγχου με εικόνες στόχων τόσο στο ορατό εύρος όσο και στο υπέρυθρο.
  Αντίστοιχα, το ρομπότ μπορεί να προσδιορίσει αυτόματα τον εξοπλισμό του εχθρού.
  Για παράδειγμα, μόλις ξεκινήσουν οι παραδόσεις των αρμάτων Abrams και Leopard στα ουκρανικά στρατεύματα, το Marker θα λάβει μια κατάλληλη ηλεκτρονική εικόνα και θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να χτυπήσει αμερικανικά και γερμανικά τανκς με ATGM αυτόματα».
  Marker_combat_UGV.jpg

  Ο ρωσικός πύραυλος Kh-31PD μπορεί να νικήσει τα αμερικανικά συστήματα Patriot….

  Ο ρωσικός πύραυλος Ρωσικός πύραυλος Kh-31 (κωδικός ΝΑΤΟ: AS-17 Krypton) μπορεί να νικήσει το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας MIM-104 Patriot, δήλωσε ο Obnosov διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας Tactical Missiles Corporation.
  «Ο πύραυλος Kh-31PD πετά με υψηλή ταχύτητα πάνω από 3 Mach, με πάνω από 1.000 μέτρα το δευτερόλεπτο για να χτυπήσει την αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού.
  Ήταν απαραίτητο να σχεδιαστεί για να φτάσει σε ένα τεχνολογικά νέο επίπεδο, να οργανωθεί η παραγωγή του και να αναβαθμιστεί ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στους στόχους του.
  Αυτό το όπλο μπορεί να κερδίσει μάχες με το σύστημα Patriot», είπε ο διευθύνων σύμβουλος.
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και η Ολλανδία πρόκειται να παραδώσουν τρεις συστοιχίες Patriot στην Ουκρανία,

  Το σύστημα Patriot είναι εξοπλισμένο με ένα μείγμα ενεργών πυραύλων hit-to-kill PAC-3 για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, με βεληνεκές μόνο 30-60 χιλιομέτρων, και ημιενεργούς πυραύλους κεφαλής θραυσματοποίησης εκρήξεων PAC-2 για την αντιμετώπιση απειλών αεροσκαφών με αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα.

  Από την άλλη πλευρά, το Kh-31PD, το οποίο μπήκε σε μαζική παραγωγή το 2012, έχει μέγιστη εμβέλεια εμπλοκής έως και 250 χιλιόμετρα.
  Ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με έναν παθητικό ανιχνευτή που διαθέτει μια μοναδική κεραία που αποτελείται από μια διάταξη συμβολόμετρου επτά σπειροειδών κεραιών τοποθετημένων σε μια κατευθυνόμενη πλατφόρμα.
  Μπορεί να ανιχνεύσει, να εντοπίσει και να κλειδώσει στόχους.
  Η καθοδήγηση του πυραύλου υποβοηθείται επίσης από ένα αδρανειακό σύστημα πλοήγησης.
  Το Kh-31PD, το οποίο είναι οπλισμένο με κεφαλή 110 κιλών, μπορεί να τοποθετηθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε από τα τακτικά μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας, από το Mig-29 έως το Su-34, το Su-35 και το Mig-31.

  Ο ρωσικός πύραυλος Kh-31PD

  Russian_missile_-MAKS_Airshow_2003-e1646520143405-768x476.jpg

  Θα προμηθεύσουν επιθετικά αεροπλάνα F-16 στην Ουκρανία

  Η Ουκρανία θα αναζητήσει προμήθειες πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και αεροσκαφών, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky μετά τα τεθωρακισμένα… θα πάρουν και αεροπλάνα…
  Στις 26 Ιανουαρίου, ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας είπε ότι η χώρα του σκέφτεται την προμήθεια μαχητικών MiG-29 στην Ουκρανία.
  Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο μεταφοράς μαχητικών πολλαπλών χρήσεων F-16 στην Ουκρανία εάν η Ουκρανία ζητήσει επίσημα στρατιωτικά αεροσκάφη.
  ….Όλως τυχαίως η αμερικανική Lockheed Martin εξετάζει σχέδια για αύξηση της παραγωγής μαχητικών F-16.

  Αξιωματούχοι των χωρών του ΝΑΤΟ δηλώνουν ανοιχτά ότι διεξάγουν επιθετικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, χωρίς να το κηρύσσουν δημόσια και χωρίς να τηρήσουν εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες, δηλαδή χωρίς τη συγκατάθεση των δικών τους ανθρώπων, κήρυξη στρατιωτικού νόμου κ.λπ.

  Στέλνουν ανοιχτά, μαζικά και συστηματικά διάφορα όπλα στην ουκρανική πρώτη γραμμή, συμπεριλαμβανομένου βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού για επιθετικές επιχειρήσεις.
  Στρατιωτικό προσωπικό και μονάδες χωρών του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις εχθροπραξίες και συντονίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού.
  Ειδικές υπηρεσίες των χωρών του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν και συντονίζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
  Το ΝΑΤΟ πρέπει να παραδεχτεί ότι έχει ήδη μπει στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
  Αυτό σημαίνει ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι εγκαταστάσεις υποδομής και τα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων που βρίσκονται στην επικράτεια των χωρών του ΝΑΤΟ γίνονται νόμιμοι στόχοι για τους ρωσικούς πυραύλους

  Τα F-16 θα μπορούσαν να γίνουν εύκολοι στόχοι εάν δεν συνοδεύονται από AWACS

  Ουκρανοί πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών επισκέφθηκαν πρόσφατα τις ΗΠΑ….
  «Οι στρατιωτικοί μας πιλότοι πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διατέθηκαν κονδύλια για την εκπαίδευση των πιλότων μας», δήλωσε ο συνταγματάρχης Yuriy Ihnat, εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
  «Ο τύπος του αεροσκάφους, που είναι πιθανό να παρασχεθεί στην Ουκρανία, και οι αντίστοιχοι όροι εκπαίδευσης του προσωπικού έχουν ήδη καθοριστεί».

  Εξήγησε περαιτέρω ότι η διαδικασία για την ενσωμάτωση αυτού του νέου απροσδιόριστου τύπου αεροσκάφους δεν είναι απλή, καθώς δεν περιλαμβάνει μόνο την εκπαίδευση του πληρώματος πτήσης, την εκπαίδευση μηχανικών αεροπορίας και την προετοιμασία των αεροδρομίων για την υποδοχή του νέου αεροσκάφους.

  Θα δοθούν F-16

  Οι αμερικανοί θα δώσουν κάποια έκδοση του μαχητικού αεροσκάφους F-16 στην Ουκρανία.
  Αυτό επιβεβαιώνεται από τη συνέντευξη του συνταγματάρχη Ihnat τον Ιούλιο του 2022 στο περιοδικό Air Force Magazine, όπου είπε ότι δύο μοίρες με 12 F-16 η καθεμία, συν μερικές εφεδρείες, θα ανέτρεπαν το ρεύμα του πολέμου με τη Ρωσία.

  Ο Ihnat είπε στο περιοδικό ότι η Ουκρανία έχει τουλάχιστον 30 πιλότους με επαρκείς δεξιότητες αγγλικής γλώσσας έτοιμους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση με τους αντίστοιχους μηχανικούς και ομάδες συντήρησης.
  Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2022, ένας Ουκρανός πιλότος MiG-29 που ακολουθεί το διακριτικό κλήσης Juice είπε στο The War Zone ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε τύπο δυτικού μαχητικού τέταρτης γενιάς όπως το F/A-18 Hornet, JAS 39 Gripen και F-16.
  Ωστόσο, ξεχώρισε το F-16 ως το καταλληλότερο.
  Ο Juice επεσήμανε ότι η παγκόσμια διαθεσιμότητα των F-16 και το γεγονός ότι αρκετοί από τους περιφερειακούς γείτονες της Ουκρανίας χειρίζονται την πλατφόρμα σήμαινε ότι οι αεροσκάφη και τα ανταλλακτικά είναι διαθέσιμα

  Εμπειρογνώμονες από την κορυφαία δεξαμενή σκέψης στον τομέα της άμυνας που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Royal United Services Institute (RUSI), συνέστησαν σε μια έκθεση του περασμένου έτους ότι τα μαχητικά αεροσκάφη Saab JAS-39 Gripen C/D ήταν «μακράν ο καταλληλότερος υποψήφιος» για την Ουκρανία, επιχειρησιακά.
  Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα από τα χαρακτηριστικά του σουηδικού Gripen που το έκανε να ταιριάζει καλύτερα ήταν η αποδεδειγμένη ικανότητά του να λειτουργεί από αυστηρούς αεροδιάδρομους με ελάχιστη υποστήριξη συντήρησης.

  Τι υποστηρίζει ένας βετεράνος πιλότος;

  Ο βετεράνος πιλότος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) VK Thakur δήλωσε ότι οι δύο μοίρες F-16 των 12 αεροσκαφών θα πρέπει να λειτουργήσουν μαζί με τα αμερικανικά αεροσκάφη E-3 AWACS για να κάνουν τη διαφορά αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα έφερνε τις ΗΠΑ σε άμεση εμπλοκή στον πόλεμο.

  «Χωρίς κάλυψη AWACS, τα ουκρανικά F-16 θα είναι τροφή για τα πυροβόλα RuAF Su-30SM & Su-35.
  Τα F-16 θα είναι απλώς ένα ακόμη άχυρο για την Ουκρανία», ανέφερε ο Thakur.
  Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος Medvedev προειδοποίησε ότι το προσωπικό του ΝΑΤΟ που συμμετέχει ενεργά στη σύγκρουση θα γίνει «νόμιμος στόχος» για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

  Τον Οκτώβριο του 2022, μια πλατφόρμα AWACS του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Ρουμανία που λειτουργούσε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο απέτυχε να εντοπίσει το ρωσικό αεροσκάφος Su-57 Felon πέμπτης γενιάς, με αποτέλεσμα ένα ουκρανικό μαχητικό Su-27 να καταρριφθεί από πύραυλο R-37M που εκτοξεύτηκε από Su-57, σηματοδοτώντας την πρώτη δολοφονία αέρος-αέρος από Felon.
  Η κατάρριψη ενός AWACS του ΝΑΤΟ από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσε να κλιμακώσει επικίνδυνα…τον πόλεμο…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ