Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Πως οι εμβολιασμοί «παγώνουν» την υποχρεωτικότητα

  Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και η πορεία των εμβολιασμών -της πρώτης αλλά και της τρίτης δόσης,- η οποία μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντική.

  Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει στραμμένο το βλέμμα της κυρίως στα επιδημιολογικά δεδομένα από τη νέα μετάλλαξη «Όμικρον» καθώς ακόμη δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το προφίλ της.

  Οι ειδικοί παραπέμπουν μάλιστα στα αποτελέσματα που θα υπάρξουν τις επόμενες 10 ημέρες.

  Η αύξηση των εμβολιασμών πάντως φαίνεται να παγώνει για την ώρα κάθε συζήτηση για νέες παρεμβάσεις αλλά και για την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας σε άλλες ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση για την πορεία των εμβολιασμών μέσα σε 5 ημέρες από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις (από την προηγούμενη Τρίτη μέχρι το βράδυ της Κυριακής) 60.000 πολίτες άνω των 60 ετών έκλεισαν ραντεβού πρώτης δόσης, και πάνω από 1 εκατ. πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την τρίτη, αναμνηστική δόση.

  Απαντώντας μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος για το εάν η κυβέρνηση εμφανίζεται να συζητά ακόμα την υποχρεωτικότητα στους άνω των 50 ετών ανέφερε ότι «προς το παρόν δεν κρίνεται αυτό αναγκαίο. Αν δούμε ότι τα υγειονομικά, επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν, τότε θα το αξιολογήσουμε. Αλλά προς το παρόν αυτό δεν υπάρχει στην ατζέντα».

  Καλού κακού η κυβέρνηση κρατάει το θέμα ανοικτό λέγοντας ότι «θα κάνουμε ότι χρειαστεί». Τα στελέχη της παραπέμπουν μάλιστα και στην συζήτηση που θα γίνει κεντρικά στην Ευρώπη, στις 16 Δεκεμβρίου, στη Σύνοδο Κορυφής, με πρωτοβουλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και στην τελικά απόφαση της Γερμανίας, η οποία έχει ανοίξει συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο.

  Ακόμα κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα στην πορεία προς τις γιορτές, καθώς, από την πλευρά των επιστημόνων υπάρχει η αισιόδοξη πρόβλεψη για «αποκλιμάκωση του κύματος της πανδημίας» ως τις 15-20 Δεκεμβρίου.

  Νέα μέτρα θα υπάρξουν μόνο στην περίπτωση που η επιδημιολογική κατάσταση και κυρίως η πίεση στα νοσοκομεία συνεχιστεί. Σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να υπάρξει μπλόκο για τους ανεμβολίαστους και στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ