Πυρά της Μόσχας κατά της Δύσης: «Κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο στη Ρωσία, τον λαό και τον πολιτισμό της»

Πυρά κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστηρίζοντας ότι οι Δυτικοί «ακυρώνουν τη Ρωσία και ό,τι σχετίζεται» με αυτήν.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σε συνεδρίαση του υπουργείου Εξωτερικών, κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι έχουν κηρύξει «ολοκληρωτικό πόλεμο» στη Ρωσία, το λαό και τον πολιτισμό της.

«Οι δυτικοί σύμμαχοι ακυρώνουν τη Ρωσία και ό,τι σχετίζεται με αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης Ρώσων συγγραφέων, συνθετών και άλλων προσωπικοτήτων από τον χώρο του Πολιτισμού», είπε και πρόσθεσε: «Η Δύση κήρυξε τον πόλεμο εναντίον μας, εναντίον του ρωσικού λαού. Η λογική της ακύρωσης της Ρωσίας κι όλων όσων συνδέονται με τη χώρα μας αγγίζει ήδη το όριο τoυ παραλογισμού».

Υποστήριξε επίσης ότι«μπορεί κανείς να εκτιμήσει με ασφάλεια ότι την κατάσταση αυτή θα τη βιώνουμε για πολύ καιρό».

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και «οι δορυφόροι τους διπλασιάζουν, τριπλασιάζουν, τετραπλασιάζουν τις προσπάθειές τους να βάλουν φραγμό στη χώρα μας , χρησιμοποιώντας «το πιο ευρύ φάσμα εργαλείων – από μονομερείς οικονομικές κυρώσεις μέχρι παντελώς ψευδή προπαγάνδα στο χώρο των διεθνών ΜΜΕ».

Και πρόσθεσε: «Σε πολλές δυτικές χώρες η καθημερινότητα της ρωσοφοβίας έχει λάβει μια άνευ προηγουμένου διάσταση και προς μεγάλη μας θλίψη ενθαρρύνεται από κυβερνητικούς κύκλους σε έναν αριθμό κρατών».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση