Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Πρωτοχρονιάτικη πρόκληση Ερντογάν-Ακάρ με επίδειξη ισχύος προς την Ελλάδα (vid)

  Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ευχές για καλή χρονιά στο στρατιωτικό προσωπικό που βρίσκεται σε αποστολές στο Αιγαίο, ενώ ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πετούσε με το τουρκικό ιπτάμενο ραντάρ Guney στην Ανατολική Μεσόγειο. Ερντογάν και Ακάρ συνομίλησαν μέσω ασυρμάτου.

  Είναι «το μάτι της Τουρκίας στους ουρανούς» είπε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την τρίωρη πτήση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στα πληρώματα των πλοίων και τους χειριστές των αεροσκαφών για τις αποστολές στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Και ο Ερντογάν ευχήθηκε να έχουν νέες επιτυχίες το 2022.

  Ακάρ: Είμαστε αποφασισμένοι

  Στο ευχετήριο μήνυμά του για το νέο έτος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρει ότι οι αποστολές σε θάλασσα και αέρα συνεχίζονται αδιάκοπα και ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας προστατεύονται με αποφασιστικότητα.

  «Ως Τουρκία, είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και όλων των προβλημάτων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με ειρηνικές μεθόδους και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου. Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός μπορούν να επωφεληθούν και οι δύο από τον πλούτο της περιοχής. Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο θα είναι μια θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», είπε ο Ακάρ.

  «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για τη λύση στο Κυπριακό. Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση. Σύμφωνα με τις συνθήκες των εγγυήσεων και των συμμαχιών, στεκόμαστε στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας σήμερα, όπως και στο παρελθόν. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσο και των Κυπρίων αδελφών μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε ικανοί για αυτό», δήλωσε.

  Ισχυρίστηκε δε, ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν και ότι «η Τουρκία είναι αξιόπιστος, αποτελεσματικός και ισχυρός σύμμαχος για τους φίλους και τους συμμάχους της», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ