Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Πούτιν: «Είπαν τι ώρα θα ξεκινήσει ο πόλεμος;»

  Ενώ η Ουκρανία άκουσε τον πρόεδρό της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ένα δραματικό διάγγελμα να λέει ότι η Ρωσία θα εισβάλει στη χώρα στις 16 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν… «σπάει πλάκα».

  Με τη Ρωσία να ανακοινώνει, σήμερα (15.02.2022), ότι τα στρατεύματα που είχε αναπτύξει στα σύνορα με την Ουκρανία για ασκήσεις, αποσύρονται στις βάσεις τους, κάτι που δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης και απομακρύνει την εισβολή, πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν την πρώτη αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

  Είχαν προηγηθεί εκείνη της Μαρίας Ζαχάροβα, εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ πως η Δύση ντροπιάστηκε αλλά κι εκείνη του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, που μίλησε για… υστερία. Και τώρα, ήρθε το απόλυτο τρολάρισμα για τη Δύση: η ειρωνεία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

  Ο Πεσκόφ ρωτήθηκε πως αντέδρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν έμαθε για τα δημοσιεύματα για την ημερομηνία επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  «Αστειεύεται κάποιες φορές, ζητώντας μας να ελέγξουμε εάν αναφέρουν την ακριβή ώρα που θα ξεκινήσει ο πόλεμος», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

  Φεύγουν οι Ρώσοι

  Νωρίτερα, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την έναρξη μιας αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων που στάθμευαν κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, κάνοντας λόγο για μια «συνήθη διαδικασία» και καταγγέλλοντας τη δυτική «υστερία» περί μιας υποτιθέμενης επικείμενης εισβολής.

  «Ανέκαθεν λέγαμε πως μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων, (…) τα στρατεύματα θα επέστρεφαν στις βάσεις τους. Αυτό είναι που συμβαίνει εδώ, είναι η συνήθης διαδικασία», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα θα οργανώσει στο μέλλον και άλλες «ασκήσεις σε όλη τη Ρωσία» διότι «είναι δικαίωμά μας να οργανώνουμε γυμνάσια στο έδαφός μας, παντού όπου το θεωρούμε πρόσφορο».

  Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε επικαλούμενο τον ρωσικό Βόρειο Στόλο πως περισσότερα από 20 πλοία της εν λόγω δύναμης άρχισαν γυμνάσια στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

  Το Reuters σημειώνει πως οι ασκήσεις στα ύδατα της Αρκτικής ανάμεσα στη Ρωσία και τη Νορβηγία εντάσσονται στα ευρύτερα γυμνάσια που δημιούργησαν φόβους στους Δυτικούς και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ ότι η Μόσχα μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία.

  Ο Πεσκόφ κατήγγειλε μια «εκστρατεία χωρίς απολύτως κανένα προηγούμενο η οποία έχει στόχο να προκαλέσει εντάσεις». «Είναι το είδος της υστερίας που δεν βασίζεται σε τίποτε», δήλωσε, επιτιθέμενος στη Δύση.

  Η Ρωσία διέταξε να επιστρέψουν στις βάσεις τους μονάδες ανεπτυγμένες κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σε μια πρώτη ένδειξη ύφεσης της κρίσης στην Ουκρανία.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ