Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Πολύ μεγάλος κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης

  Η κρίση στην Ουκρανία θα έχει συνέπειες για την καλλιέργεια και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

  Η Ουκρανία ήταν παραδοσιακά βασικός εξαγωγέας δημητριακών. Παλαιότερα την αποκαλούσαν «σιτοβολώνα της Σοβιετικής Ένωσης» ή ακόμα και «σιτοβολώνα της Ευρώπης».

  Ήδη οι αγορές γεωργικών προϊόντων πληρώνουν το τίμημα: Οι τιμές του σιταριού αυξάνονται κατακόρυφα, αφού το 40% της ουκρανικής παραγωγής καλλιεργείται στις ανατολικές περιφέρειες της χώρας.

  Μάλιστα εκτιμάται ότι το 8% καλλιεργείται σήμερα στις ρωσόφωνες αυτονομιστικές περιοχές. Στα ύψη είναι και το καλαμπόκι αλλά και η ελαιοκράμβη. Αυξήσεις καταγράφονται και σε πρώτες ύλες, λόγω του καλπάζοντος πληθωρισμού.

  Δεν αποκλείονται εντάσεις επίσης, αφού η 1η Μαρτίου συμπίπτει με το τέλος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε αγροτοβιομηχανίες και σούπερ μάρκετ, οι οποίες καθορίζουν τιμές και τα έσοδα των αγροτών κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

  Όλα αυτά για την ώρα έχουν περάσει στα ψιλά…

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗparon.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ