Ο Ζελένσκι επιχειρεί να «κλέψει» την Ημέρα της Νίκης από τους Ρώσους: «Εμείς γιορτάζουμε τη νίκη κατά του Ναζισμού»

Επειδή στη Δύση έχουν χάσει το παιχνίδι σε ό,τι αφορά τον φίλο ναζισμό στην Ουκρανία, επιχειρούν μία καινούργια επικοινωνιακή πολιτική με βάση την οποία η Ουκρανία εμφανίζεται ως αντιναζιστική.

Περπατώντας κατά μήκος του Khreshchatyk του Κιέβου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κατέγραψε ένα άλλο βίντεο με μια έκκληση προς τον κόσμο. Αυτή τη φορά – με αφορμή την Ημέρα της Νίκης επί του Ναζισμού όπως αναφέρει το defencenet.ru.

Ο Ζελένσκι είπε ότι «σύντομα θα υπάρξουν δύο Ημέρες Νίκης στην Ουκρανία και κάποιος δεν θα έχει ούτε μία».

«Κέρδισε τότε. Ας κερδίσουμε και τώρα! Και το Khreshchatyk θα δει την παρέλαση της νίκης – τη νίκη της Ουκρανίας!». υποσχέθηκε ο Ζελένσκι .

«Δεν είναι πόλεμος δύο στρατών. Πρόκειται για έναν πόλεμο δύο κοσμοθεωριών. Βάρβαροι που βομβαρδίζουν το μουσείο Skovoroda και πιστεύουν ότι οι πύραυλοί τους μπορούν να καταστρέψουν τη φιλοσοφία μας.

Τους ενοχλεί. Τους είναι ξένη. Τους τρομάζει. Βρίσκεται στο γεγονός ότι είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι που ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο.

Σε αυτό το μονοπάτι, σήμερα πολεμάμε και δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα κομμάτι της γης μας σε κανέναν. Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα της Νίκης κατά του Ναζισμού. Και δεν θα δώσουμε ούτε ένα κομμάτι της ιστορίας μας σε κανέναν», τόνισε ο Ζελένσκι.

Την ίδια στιγμή, ο Ζελένσκι δεν διευκρίνισε ότι «τότε» δεν πολέμησε η Ουκρανία, αλλά η Σοβιετική Ένωση. Δεν εξήγησε επίσης γιατί οι μαχητές των ταγμάτων της ουκρανικής Εθνοφρουράς χρησιμοποιούν τα ναζιστικά σύμβολα.

Είναι σαφές ότι κάποιος άλλος τον συμβούλεψε να πει αυτές τις ασυναρτησίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.