Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο Ζελένσκι αποθεώνει τον Έρντογαν για την βοήθεια που του δίνει – Ταπείνωση του εθελόδουλου Μητσοτάκη για τον οποίο δεν είπε τίποτα

  Ο Ουκρανός πρόεδρος την ώρα που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί ο ίδιος και λαός του.

  Το σημαντικότερο όμως ήταν η «αποθέωση» του Ρ.Τ.Ερντογάν παρά το ότι η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις: “Τον ευχαριστώ γιατί μας έχει βοηθήσει πολύ με τα drones” (σ.σ. τα οποία έχουν αγοραστεί αδρά). 

  Για την Ελλάδα καμία αναφορά αν και η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη τον ενίσχυσε με όπλα δωρεάν. Μας έβαλε στον “σορό” με ένα ευχαριστώ τις χώρες της ΕΕ. 

  Ο Ουκρανός πρόεδρος ρωτήθηκε και για τον ρόλο της Τουρκίας και του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως τόνισε «Έχω μία πολύ θερμή σχέση με τον Ερντογάν. Μας βοήθησε όταν μας πούλησε τα drones και έχει κάνει προσπάθειες να καταλάβει καλύτερα την κατάσταση. Ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός πρόεδρος και προσπαθεί να συνεισφέρει στην ασφάλεια της Ουκρανίας. Όταν θα καθίσουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία, ευελπιστώ ότι θα συνεχίσει να επηρεάζει θετικά τις συζητήσεις».

  Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους, τους κάλεσε να στρέψουν ακόμα περισσότερο την προσοχή τους στις γειτονικές τους χώρες και «να καταλάβουν ότι, αν θέλουν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, θα πρέπει να μην ασχολούνται μόνο με αυτές», αλλά να κοιτάξουν το μεγάλο κάδρο.

  «Είμαστε το σύνορο μεταύ της Ρωσίας και του πολιτισμού», δήλωσε αρχικά ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος».

  Ο κ. Ζελένσκι αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς των Ρώσων, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργοποιηθεί. «Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους. Αν δεν σταματήσουν τώρα, πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε; Πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε;», είπε χαρακτηριστικά.

  Τέλος επί των επιχειρήσεων και βλέποντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπορούν να σταματήσουν δηλώνει: «Έχουμε δεκαπλάσιες δυνάμεις αλλα δεν μπορούμε να μετακινηθούμε . Θέλουμε αεροπορία, μας δίνει η Πολωνία αλλά διαφωνούν οι ΗΠΑ».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ