Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Οι Ευρωπαίοι αφού επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία γιατί οι ΗΠΑ έτσι ήθελαν τώρα θα το πληρώσουν με τις βιομηχανίες τους

  Αργά άρχισαν να καταλαβαίνουν οι Ευρωπαίοι ότι οι μόνες κερδισμένες από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι οι ΗΠΑ οι οποίες μάλιστα με καιροσκοπική διάθεση επιδιώκουν να αρπάξουν τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες δίνοντας τους κίνητρα να μεταφερθούν στην αμερικανική επικράτεια.

  Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε ότι ο νέος νόμος των Ηνωμένων Πολιτειών για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) αποτελεί μεγάλη απειλή για τις ευρωπαϊκές εταιρείες και ότι η ΕΕ πρέπει να εναντιωθεί σθεναρά.

  «Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα στους εταίρους μας στις ΗΠΑ ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Δεν είναι αποδεκτό. Θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο σοκ στην ευρωπαϊκή βιομηχανία», δήλωσε ο Le Maire στο BFM TV.

  «Νομίζω ότι είναι καιρός εμείς οι Ευρωπαίοι να πούμε στους Αμερικανούς φίλους μας ότι ανησυχούμε πολύ για τον πληθωρισμό και την αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης και ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην γίνει αυτό».

  Οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες φοβούνται ότι το νομοσχέδιο, το οποίο δίνει έκπτωση φόρου για κάθε επιλέξιμο συστατικό που παράγεται σε εργοστάσιο των ΗΠΑ, θα αφαιρέσει πιθανές επενδύσεις από την ήπειρο (και ακριβώς αυτό θα γίνει).

  Ο IRA, ο οποίος υπεγράφη ως νόμος τον Αύγουστο, παρέχει επίσης έκπτωση φόρου 30% του κόστους νέων ή αναβαθμισμένων εργοστασίων που κατασκευάζουν εξαρτήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

  Τελικά υπάρχει μία «νικήτρια» από την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και δεν είναι άλλη από τις… ΗΠΑ που πλέον “βάζουν χέρι” στις βιομηχανίες απογυμνώνοντας την ΕΕ που θα μείνει με τον Σ.Μισέλ, την Ούρσουλα και τον Β.Ζελένσκι.

  Δηλαδή οι Ευρωπαίοι αφού επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία γιατί οι ΗΠΑ ήθελαν τώρα θα το πληρώσουν με τις οικονομίες τους την ίδια στιγμή που η αμερικανική οικονομία θα παίρνει κάθε ενεργή βιομηχανία της Δύσης!

  Δεδομένης της μεγάλης αστάθειας στην ενέργεια και στις εφοδιαστικές αλυσίδες, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε δυναμικά κίνητρα πριν δύο μήνες για τη μεταποίηση και την πράσινη ενέργεια, με αποτέλεσμα η ζυγαριά να κλίνει υπέρ των ΗΠΑ, ευνοώντας ιδίως τις εταιρείες χημικών, μπαταριών και γενικώς έντονα ενεργοβόρων κλάδων.

  Παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήττονται από υψηλότατο πληθωρισμό, αντιμετωπίζουν προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και υπάρχουν ανησυχίες περί επιβράδυνσης, η οικονομία καταγράφει σχετικά ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία σε σύγκριση με την Κίνα, η οποία δέχθηκε πλήγματα από τα lockdowns – η δε Ευρώπη έχει αποσταθεροποιηθεί από τον πόλεμο.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗpronews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ