Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ξέσπασαν κατά του BBC οι τηλεθεατές για τον θάνατο του πρίγκηπα Φίλιππου

  Μπορεί ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ να ήταν αγαπητός στη Βρετανία και ο θάνατός του να έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη, αλλά τo BBC ανακοίνωσε ότι έλαβε παράπονα για την ποσότητα της κάλυψης που αφιέρωσε στο θέμα αυτό.

  Επίσης, ορισμένοι θεατές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την ακύρωση του κανονικού προγράμματος του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

  Το BBC διέκοψε το κανονικό του πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση λίγα λεπτά αφότου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν την Παρασκευή το μεσημέρι πως ο πρίγκιπας Φίλιππος απεβίωσε, και πολλές προγραμματισμένες εκπομπές δεν μεταδόθηκαν για το υπόλοιπο της ημέρας ώστε να υπάρξει χώρος για την κάλυψη του θανάτου του.

  «Λαμβάνουμε παράπονα για υπερβολική τηλεοπτική κάλυψη του θανάτου της Αυτού Υψηλότητας Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου», ανέφερε η διαδικτυακή σελίδα παραπόνων του BBC. Επίσης, χρήστες του Twitter επέκριναν το BBC ότι ενήργησε σαν σοβιετικού τύπου κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός μεταδίδοντας προπαγάνδα, ενώ άλλοι είπαν πως δέχθηκε άδικα επιθέσεις για την κάλυψη ενός σημαντικού γεγονότος.

  Σύμφωνα με τις εταιρείες μετρήσεων, τα ποσοστά τηλεθέασης των BBC, ITV και Channel 4 έπεσαν μετά την ακύρωση προγραμμάτων ώστε να μεταδοθούν νεκρολογίες και αναλύσεις για τη ζωή του Φίλιππου.

  Πάντως, εκτός από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ο θάνατος του Φίλιππου κυριάρχησε στις βρετανικές εφημερίδες. Όλες κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδα γεμάτα φωτογραφίες και πηχυαίους τίτλους για τον εκλιπόντα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο θεσμός της βασιλείας μπορεί να βάλλεται πανταχόθεν, αλλά πάντα γοητεύει τους Βρετανούς.

  Η ταμπλόιντ Daily Mail εξέδωσε τεύχος 144 σελίδων, μαζί με ένα αναμνηστικό περιοδικό με τον τίτλο «Α VERY dashing Duke» (Ένας ΠΟΛΥ γοητευτικός Δούκας). Ο κεντρικός τίτλος της πρώτης σελίδας της επίσης ταμπλόιντ Sun ήταν «We’re all weeping with you, Ma’am» (Όλοι θρηνούμε μαζί σας, Μεγαλειοτάτη).

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ