Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ντροπή: Ο Μητσοτάκης στέλνει Καλάσνικοφ και σφαίρες στην Ουκρανία – Ανεβαίνουν οι τόνοι αντιπαράθεσης Αθήνας-Μόσχας

  Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία Καλάσνικοφ μαζί με πυρομαχικά, που προέρχονται από κατασχέσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς στην Ελλάδα.

  Η απόφαση είναι ένα ακόμη βήμα εμπλοκής της Ελλάδας στην ρωσο-ουκρανική κρίση που έχει λάβει φυσικά παγκόσμιες διαστάσεις. Η Αθήνα έχει ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα, μετά από το θάνατο 10 ομογενών μας, από πυρά ρωσικών δυνάμεων όπως λένε στο ΥΕ.

  Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωση του πριν από λίγο υποστηρίζει ότι οι Έλληνες χτυπήθηκαν από νεοναζιστικό ουκρανικό τάγμα. 

  Ο Ρώσος πρέσβης έχει κληθεί στο ΥΠΕΞ για τέταρτη φορά τις τελευταίες ημέρες.

  Ο Ζελένσκι χαιρετίζει τον «διεθνή συνασπισμό υπέρ της Ουκρανίας»

  Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε σήμερα τον σχηματισμό ενός διεθνούς “συνασπισμού” χωρών που παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία, κατά την τέταρτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα του.

  “Λαμβάνουμε όπλα, φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα, χρήματα. Ένας ισχυρός διεθνής συνασπισμός σχηματίζεται για να υποστηρίξει την Ουκρανία, ένας αντιπολεμικός συνασπισμός”, είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Χαιρέτισε την παράδοση νέων όπλων από τη Γερμανία και το Βέλγιο, καθώς και την ευρωπαϊκή συμφωνία για τον αποκλεισμό των ρωσικών τραπεζών από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT.

  Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πολωνό πρωθυπουργό Αντρέι Ντούντα για τις προσπάθειές του προκειμένου να ενταχθεί η Ουκρανία στην ΕΕ.

  Καταγγέλλοντας τις “εγκληματικές ενέργειες” της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, εκτίμησε πως αυτές έχουν “τα χαρακτηριστικά μιας γενοκτονίας” και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στερήσει από τη Μόσχα το δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ