Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  ΝΑΤΟ: «Σε καλό δρόμο» οι συζητήσεις με την Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

  Πεπεισμένος ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν με «εποικοδομητικό τρόπο» ένα ενδεχόμενο αίτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Μίρτσεα Τζεοάνα, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο Βερολίνο.

  Σε ό,τι αφορά στις τουρκικές ανησυχίες, δήλωσε: «Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και εξέφρασε ανησυχίες που αντιμετωπίζονται μεταξύ φίλων και συμμάχων…Είμαι πεπεισμένος ότι αν οι χώρες αυτές αποφασίσουν να επιδιώξουν ένταξη στο NATO, θα μπορέσουμε να τις υποδεχθούμε, να βρούμε όλες τις συνθήκες για να επιτευχθεί συναίνεση».

  Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ είπε ότι η Γερμανία έχει προετοιμάσει τα πάντα για μια γρήγορη επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

  Σχολιάζοντας τις τουρκικές ανησυχίες, ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας είπε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Φινλανδίας και Σουηδίας σχετικά με τις ανησυχίες της σχετικά με την επιθυμία των δύο τελευταίων εθνών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι στον σωστό δρόμο μετά τη συνάντηση και των τριών. «Οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα για να δείξουμε αλληλεγγύη και να μιλήσουμε με μία φωνή», είπε χαρακτηριστικά ο Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν.

  Ο Ρουμάνος ομόλογός του Μπογκντάν Αουρέσκου δήλωσε ότι είναι σημαντικό να μην χαθεί η δυναμική στην προώθηση της διαδικασίας ένταξης των δύο κρατών για να σταλεί ένα μήνυμα στη Ρωσία.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ