Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Νέο τελεσίγραφο Πούτιν στη Δύση: Aνοίξτε λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες αλλιώς φυσικό αέριο τέλος

  Ο Βλάντιμιρ Πούτιν διεμήνυσε την Πέμπτη (31/3) πως υπέγραψε ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο οι ξένοι αγοραστές πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο από την 1η Απριλίου και ότι τα συμβόλαια θα διακοπούν εάν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι πληρωμές.

  «Για να αγοράσουν ρωσικό φυσικό αέριο, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια σε ρωσικές τράπεζες. Από αυτούς τους λογαριασμούς θα γίνονται οι πληρωμές για το φυσικό αέριο, που θα παραδοθεί από αύριο», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

  «Εάν δεν γίνουν τέτοιες πληρωμές, θα το θεωρήσουμε ως αδυναμία εκ μέρους των αγοραστών, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν και δεν πρόκειται να κάνουμε φιλανθρωπία – δηλαδή, τα υπάρχοντα συμβόλαια θα διακοπούν», ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος.

  Ο Πούτιν έκανε λόγο για οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, που έχει ξεκινήσει χρόνια πριν, με στόχο την υπονόμευση της ρωσικής ανάπτυξης.

  Κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιδιώκουν να κερδίσουν από την παγκόσμια αστάθεια και αναγκάζουν τους Ευρωπαίους να πληρώνουν για αμερικανικό LNG. Προσθέτει μάλιστα ότι αυτό θα σημάνει απώλειες εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

  Είπε επιπλέον ότι τόσο η ρωσική κυβέρνηση όσο και η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αναμένουν περαιτέρω πιέσεις.

  Η Ρωσία προμηθεύει περίπου το ένα τρίτο του φυσικού αερίου της Ευρώπης, αλλά μέχρι σήμερα οι δυτικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις έχουν απορρίψει αυτήν την απαίτηση για πληρωμή σε ρούβλια ως παραβίαση των υφιστάμενων συμβολαίων, τα οποία έχουν καθοριστεί σε ευρώ ή δολάρια.

  Ύστερα από την παραπάνω σημερινή εξέλιξη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να αποφασίσουν εντός ολίγων ωρών πώς θα απαντήσουν στο τελεσίγραφο του Ρώσου προέδρου. Το να σχηματίσουν μια κοινή γραμμή απέναντί του, μόνο δεδομένο δεν είναι. Τις τελευταίες ημέρες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προβεί σε δηλώσουν που δεν δείχνουν κοινή γραμμή. Επί παραδείγματι ο Τζόνσον αρνήθηκε τις πληρωμές σε ρούβλια, ο Μακρόν είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, ενώ ο Σολτς άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ