Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Νέος αντιπρόεδρος στην Ευρωβουλή

  Έμπειρος πολιτικός, 59 ετών, που είχε πρωτοεκλεγεί στο Κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου το 2004, πιστός στις παραδοσιακές αξίες της σοσιαλδημοκρατίας, με σπουδές τουριστικής οικονομίας στη Βιέννη, αλλά με παρουσία μόλις τεσσάρων ετών στο ευρωκοινοβούλιο και χωρίς ηχηρές διασυνδέσεις στις Βρυξέλλες: Θα έλεγε κανείς ότι ο νέος αντιπρόεδρος Μαρκ Ανγκέλ εμφανίζει ένα διαμετρικά αντίθετο προφίλ από εκείνο της Εύας Καϊλή.

  Στην ψηφοφορία που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ολομέλεια του Στρασβούργου, ο Ανγκέλ εξελέγη στον δεύτερο γύρο, με 307 ψήφους επί συνόλου 645 ψηφισάντων ευρωβουλευτών και 55 αποχές. Είχε μόνο δύο αντιπάλους: την Γαλλίδα Γκβεντολίν Ντελμπός-Κόρφιλντ από τους Ευρωπαίους Πράσινους και την Ιταλίδα Αναλίζα Ταρντίνο από την εθνολαϊκιστική ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία».

  Μετά το «Κατάργκεϊτ» η πολιτική ομάδα των Πρασίνων άρχισε να εποφθαλμιά το αξίωμα του αντιπροέδρου, υπενθυμίζοντας ότι όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι έχουν σχέση με τους σοσιαλδημοκράτες. Όμως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) επέμειναν στη δική της υποψηφιότητα, θυμίζοντας ότι από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου υπάρχει ξεκάθαρη συμφωνία με τις μεγάλες πολιτικές ομάδες για την κατανομή των αξιωμάτων. Το επιχείρημα αυτό επανέλαβε χθες η επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Στρασβούργο, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ