Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Νέες βολές Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Συμφωνήσαμε να μην επέμβουν τρίτες χώρες και έκανε σαν να μην το ξέρει

  Το μυαλό του στην Ουάσινγκτον και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο φαίνεται πως έχει ακόμα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ιστορική ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο «Ναό της Αμερικανικής Δημοκρατίας», ωστόσο ο «σουλτάνος» συνεχίζει να εξαπολύει λεκτικές επιθέσεις εναντίον του Μητσοτάκη.

  Πιο συγκεκριμένα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο, στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: “Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας”.

  Η Τουρκία κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει στο “κόκκινο” την ένταση με την Ελλάδα, την ώρα που -σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα μας- γίνονται διαρκείς συσκέψεις στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή και στελεχών του ΥΠΕΘΑ και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της απόβασης σε βραχονησίδα.

  Σε δήλωση του από την Πρίστινα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ερωτηθείς για το μπαράζ προκλητικών δηλώσων από Τούρκους αξιωματούχους και του Τούρκου ομολόγου του, ο Νίκος Δένδιας είπε χαρακτηριστικά πως οι έντονες εκφράσεις, οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν. «Αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Να φροντίσει, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι σχέσεις μας να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών μας» διαμήνυσε.

  Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως έχει πάντοτε την εντύπωση ότι μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή πορεία για την Τουρκία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συμμερίζεται αυτό τον πόθο της τουρκικής κοινωνίας και θα ενεργεί και θα εκφράζεται ανάλογα.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ