Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Η MYTILINEOS, η Vodafone και η Centrica υπογράφουν 10ετές «πράσινο» PPA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και η Centrica υπέγραψαν Συμφωνία Αγοράς Ενέργειας (PPA) με την Vodafone UK που σχετίζεται με παραγόμενη...
More

  Latest Posts

  Νέες αποκαλύψεις για την πιθανή διαφυγή του Covid από εργαστήριο στη Γιουχάν

  Η θεωρία ότι ο κορωνοϊός διέφυγε από εργαστήριο στην κινεζική πόλη Γιουχάν επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά οι πληροφορίες περιέχονται σε μυστικά email μεταξύ δυτικών επιστημόνων που εμπλέκονται στις ομάδες εργασίας κατά της πανδημίας, όπως ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι.

  Στην ανταλλαγή των emails εμπλέκονται επίσης εκτός από τον Φάουτσι, ο Φράνσις Κόλινς του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και ο Bρετανός σερ Τζέρεμι Φαράρ, διευθυντής του Wellcome Trust.

  Οι τρεις επιστήμονες συνομιλούν μέσω email για την πιθανότητα δημιουργίας και διαφυγής του ιού από το εργαστήριο της Γουχάν. Το πρώτο email προέρχεται από τον Φαράρ πρώην καθηγητή Τροπικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο οποίο εκφράζει τις αμφιβολίες, που σχετίζονται με τον ιό και που προέκυψαν μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2020 μεταξύ των 12 δυτικών επιστημόνων.

  Η προέλευση του Covid δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί και οι ειδικοί εργάζονται πάνω σε αυτό από την αρχή, ίσως ακόμη και νωρίτερα από ό,τι υποπτευόταν προηγουμένως. Δυτικοί επιστήμονες, οι οποίοι εδώ και καιρό απέφευγαν να μιλήσουν για διαφυγή από το εργαστήριο, εξέτασαν επίσης αυτό το ενδεχόμενο, όπως προκύπτει από τα emails που δημοσιοποιήθηκαν αυτές τις μέρες.

  O Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Τζέιμς Κόμερ, ο οποίος μπόρεσε να αποκτήσει την πλήρη έκδοση αυτών των emails, τονίζει ότι οι ειδικοί είχαν εξετάσει πολύ σοβαρά την υπόθεση της εργαστηριακής διαρροής. «Αυτά τα email -λέει- δείχνουν έλλειψη διαφάνειας μεταξύ των δυτικών επιστημόνων, οι οποίοι φάνηκαν να ενδιαφέρονται, για πολιτικούς λόγους, να αποσιωπήσουν υποθέσεις που θεωρούσαν πολύ εύλογες .

  Μια κοινή διαπίστωση που διατυπώνεται από τους ειδικούς στα μηνύματα αυτά, είναι ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να δημιουργηθεί στη φύση η λεγόμενη πρωτείνη ακίδας, που επιτρέπει στον ιό να εισέλθει στα κύτταρα και να είναι τόσο μεταδοτικός στους ανθρώπους.

  Τι σημαίνει η αποκάλυψη των emails;


  Η αποκάλυψη των emails αυτών, δύο χρόνια μετά, δείχνει μια προσπάθεια παράλειψης πληροφοριών, απόκρυψης μέρους των αμφιβολιών και του διαλόγου μεταξύ των επιστημόνων,που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την αντιπαράθεση με την επιστήμη και τους συνωμοσιολόγους, που σήμερα έχουν χάσει την πίστη τους στην επιστήμη και στις κυβερνήσεις.

  Σε άλλα ηλεκτρονικά μηνύματα, η προσπάθεια απόκρυψης των επιστημονικών πληροφοριών εμφανίζεται ξεκάθαρα. Ο Φάουτσι και ο Κόλινς έστειλαν emails ο ένας στον άλλον, ανησυχώντας για το «φαινόμενο συνωμοσίας». Ένα από αυτά είναι γραμμένο από τον διάσημο Ολλανδό επιδημιολόγο Ρον Φουκιέρ ,ο οποίος τονίζει: «Περαιτέρω συζήτηση σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς θα αποσπούσε άσκοπα την προσοχή κορυφαίων ερευνητών από τα καθήκοντά τους και θα προκαλούσε περιττή βλάβη στην επιστήμη γενικά και στην Κίνα ειδικότερα».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ