Νέες απειλές και προκλήσεις από τον Ερντογάν

Nέα δριμεία επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν με αιχμές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει τα προσόντα να ηγηθεί του κράτους» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας: «Κοιτάξτε, σήμερα εκμεταλλεύονται τις αφρικανικές χώρες. Το Μάλι βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ρήξης με τη Γαλλία. Η Μπουρκίνα Φάσο έδωσε προθεσμία: “Σας δίνω έναν μήνα. Σε έναν μήνα δεν θέλουμε να δούμε κανέναν Γάλλο στρατιώτη εδώ”. Και υποθέτω ότι το Τόγκο θα κάνει το ίδιο» ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti που επικαλείται τουρκικά ΜΜΕ.

Μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματός του στην επαρχία Μπιλετσίκ της Τουρκίας, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι κατά την Αγκυρα «η διεθνής πολιτική πρέπει να οικοδομείται στην εντιμότητα. Οπου δεν υπάρχει εντιμότητα δεν υπάρχει αξιοπρέπεια. Φυσικά υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ηγέτες στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, είχε πολλές συναντήσεις με τον Μακρόν σε διεθνές επίπεδο, αλλά ο Γάλλος ομόλογός του δεν ήταν ειλικρινής. «Δυστυχώς, αγνοούν την Τουρκία στις σχέσεις τους με την Ελλάδα στη Μεσόγειο και συνάπτουν διαφορετικές σχέσεις μαζί της» σημείωσε ο Ερντογάν.

Στην ίδια ομιλία του ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι η Τουρκία θα μπορούσε να εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, χωρίς να κάνει το ίδιο για τη Σουηδία.

Απειλές και κατά των ΗΠΑ
Αναφερόμενος στο θέμα των F-35 επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της. «Eίπατε F-35, αλλά δεν τηρήσατε τον λόγο σας. Μολονότι πληρώσαμε κάπου 1,4 δισ. δολάρια, δεν μας τα δίνετε. Αν δεν δίνετε τίποτε, αυτό θα έχει ένα τίμημα» απείλησε.

Η Τουρκία, πάντως, φαίνεται να συζητά με τη Βρετανία για ένα πακέτο άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει περίπου 24 – 48 βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, σύμφωνα με το Middle East Eye, που έφερε στο φως την είδηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1