Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Νέα απειλή στα σύνορά με τις «ευλογίες» Ερντογάν

  Αύξηση της έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά ακόμη και κρίση στις ευρωτουρκικές σχέσεις αναμένεται να προκαλέσει το επόμενο διάστημα η δραστηριότητα του κινήματος Καραβάνι των Φώτων. Οι 92 γυμνοί μετανάστες που ήλθαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την προηγούμενη εβδομάδα ίσως ήταν μόνο η αρχή, αφού ειδικοί προειδοποιούν για ένα νέο μαζικό μεταναστευτικό κύμα, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση ακόμη και των Βρυξελλών.

  Σύμφωνα με το newsbreak.gr, η οργάνωση του συγκεκριμένου κινήματος -που δεν αποτελεί απλά ένα μπουλούκι ανθρώπων που θα κατευθυνθούν προς τα ελληνικά σύνορα, όπως αρχικά κάποιοι πίστευαν- συνεχίζεται μέσω εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων όπως το Telegram, αλλά και μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα χαίρει της «καθοδήγησης» του τουρκικού κράτους αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πρόσφατα τα μέλη της πρωτοβουλίας «ευχαρίστησαν τον τουρκικό λαό για τη φιλοξενία τους για περισσότερα από 10 χρόνια» και συνέχισαν δηλώνοντας ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μεταναστεύσουν από την Τουρκία.

  Γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, καλούν την κυβέρνηση Ερντογάν όχι μόνο να μην τους εμποδίσει να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη, αλλά και να τους προσφέρει ευκολία, χωρίς κανείς να ξέρει αν εννοούν ότι θέλουν να μπουν στα στρατιωτικά οχήματα που συχνά πυκνά ξεφορτώνουν ομάδες μεταναστών στον Εβρο ή συγκεντρώνουν άλλες ομάδες σε σημεία απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

  Οπως γράφει το newsbreak.gr, οι εξελίξεις αυτές, που πλέον αποτυπώνονται και από Τούρκους ειδικούς όπως ο καθηγητής Μ. Μουράτ Ερντογάν, που μίλησε για το θέμα σε γερμανικό μέσο, αποδεικνύουν ότι οι τουρκικές μοχλεύσεις του Μεταναστευτικού δεν έχουν τέλος και τα πράγματα δεν υπάρχει περίπτωση να εξομαλυνθούν το επόμενο διάστημα.

  Και δεν μπορεί, φυσικά, να περιμένει κανείς από μια Ευρώπη η οποία μόλις τις προηγούμενες ημέρες φρόντισε να «αποδοκιμάσει» τη Frontex επειδή, σύμφωνα με τους δικαιωματιστές του Ευρωκοινοβουλίου δεν ήταν αρκετά «ανθρωπιστική», να κάνει το παραμικρό. Οπότε ας φροντίσει η χώρα μας να προετοιμαστεί κατάλληλα, διότι τα χειρότερα… έρχονται!

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ