Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Νέα αναστάτωση από την Κομισιόν για την πληρωμή σε ρούβλια στην Gazprom

  Εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε σήμερα πως οι εταιρείες φυσικού αερίου θα παραβιάσουν τις κυρώσεις εάν ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς σε ρούβλια για να αγοράσουν ρωσικό αέριο. Μπορούν, όμως, να αγοράσουν το καύσιμο εάν ακολουθήσουν τις οδηγίες της Ε.Ε.

  Η δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν, Έρικ Μάμερ, έρχεται να προστεθεί στο σίριαλ με τις πληρωμές φυσικού αερίου, ενώ προκάλεσε και άνοδο στην τιμή έως τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα.

  Η οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι οι εταιρείες μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό σε ευρώ ή δολάρια στην Gazprombank και να κηρύξουν τη συναλλαγή ολοκληρωμένη μόλις κατατεθεί η πληρωμή. Σύμφωνα με τον Μάμερ, «το άνοιγμα λογαριασμού σε ρούβλια θα ξεπερνούσε τις οδηγίες που δώσαμε στα κράτη-μέλη ως προς το τι επιτρέπεται υπό το καθεστώς κυρώσεων».

  «Ο,τιδήποτε υπερβαίνει το άνοιγμα λογαριασμού στο νόμισμα της σύμβασης στην Gazprombank, την πληρωμή σε αυτόν τον λογαριασμό και στη συνέχεια τη δήλωση ότι θεωρείται ολοκληρωμένη η πληρωμή αντιβαίνει τις κυρώσεις», σημείωσε ο Μάμερ.

  Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Επιτροπή έστειλε στα κράτη – μέλη τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές της για το θέμα. Στις επικαιροποιημένες συστάσεις, ανέφερε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν σαφή δήλωση ότι θεωρούν τις υποχρεώσεις τους εκπληρωμένες μόλις πληρώσουν σε ευρώ ή δολάρια.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ