Νέα έκρηξη στην τιμή του φυσικού αερίου – Ξεπέρασε τα 160 ευρώ η μεγαβατώρα

Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ενώ όπως μεταφέρει και το Bloomberg, οι προγραμματισμένες απεργίες στη Νορβηγία απειλούν να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την προσφορά.

Μετά από τρεις εβδομάδες συνεχούς ανόδου, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν έως και 8,3% τη Δευτέρα, ενώ περίπου το 13% των ημερήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας κινδυνεύει εν μέσω σχεδίων για μια επικείμενη απεργία στους διαχειριστές.

Τρία πεδία πρόκειται να κλείσουν από την απεργία την Τρίτη και επιπλέον τρία την Τετάρτη, όπως προειδοποίησε το λόμπι πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας το Σαββατοκύριακο.

Η παρατεταμένη διακοπής λειτουργίας σε μια βασική εξαγωγική εγκατάσταση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, αλλά και οι χαμηλότερες ροές από την Ρωσία, ενισχύουν τους φόβους ότι η Ευρώπη μπορεί να μην έχει αρκετό φυσικό αέριο για να γεμίσει εγκαίρως τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης για τον χειμώνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ολλανδία, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, ήταν 8,3 υψηλότερα, στα 160 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ, ενώ σημαίνεται ότι οι τιμές αυξήθηκαν 54% μόνο τον περασμένο μήνα.

Τέλος αναφέρεται ότι η Γερμανία φοβάται το γεγονός ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να ανοίξει την κάνουλα του μεγαλύτερου αγωγού Nord Stream, ο οποίος θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα για συντήρηση, καθώς ήδη έχει μειώσει τις αποστολές μέσω αυτού κατά 60%.

price

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.