Νέα έκρηξη στην τιμή του φυσικού αερίου – Ξεπέρασε τα 160 ευρώ η μεγαβατώρα

Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ενώ όπως μεταφέρει και το Bloomberg, οι προγραμματισμένες απεργίες στη Νορβηγία απειλούν να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την προσφορά.

Μετά από τρεις εβδομάδες συνεχούς ανόδου, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν έως και 8,3% τη Δευτέρα, ενώ περίπου το 13% των ημερήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας κινδυνεύει εν μέσω σχεδίων για μια επικείμενη απεργία στους διαχειριστές.

Τρία πεδία πρόκειται να κλείσουν από την απεργία την Τρίτη και επιπλέον τρία την Τετάρτη, όπως προειδοποίησε το λόμπι πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας το Σαββατοκύριακο.

Η παρατεταμένη διακοπής λειτουργίας σε μια βασική εξαγωγική εγκατάσταση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, αλλά και οι χαμηλότερες ροές από την Ρωσία, ενισχύουν τους φόβους ότι η Ευρώπη μπορεί να μην έχει αρκετό φυσικό αέριο για να γεμίσει εγκαίρως τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης για τον χειμώνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ολλανδία, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, ήταν 8,3 υψηλότερα, στα 160 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ, ενώ σημαίνεται ότι οι τιμές αυξήθηκαν 54% μόνο τον περασμένο μήνα.

Τέλος αναφέρεται ότι η Γερμανία φοβάται το γεγονός ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να ανοίξει την κάνουλα του μεγαλύτερου αγωγού Nord Stream, ο οποίος θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα για συντήρηση, καθώς ήδη έχει μειώσει τις αποστολές μέσω αυτού κατά 60%.

price

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ