Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Με διάγγελμα ο Γερμανός Πρόεδρος προετοίμασε τους Γερμανούς για την καταστροφή που έρχεται

  «Έρχονται δύσκολα, σκληρά χρόνια. Το μερίδιο ειρήνης που μας αντιστοιχούσε έχει εξαντληθεί. Η Γερμανία μπαίνει σε μια εποχή έχοντας τον άνεμο κόντρα». Έτσι κάπως περιέγραψε τη νέα πραγματικότητα για τη Γερμανία με σημείο καμπής το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ από το Προεδρικό Μέγαρο Bellevue στο Βερολίνο στο 45λεπτο διάγγελμά του προς το έθνος.

  Έχουν παρέλθει οι καιροί που έπνεε μόνο «ούριος άνεμος» για τη Γερμανία, τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος. Η 24η Φεβρουαρίου σηματοδότησε ένα «τέλος εποχής» ειρήνης, ευμάρειας, σταθερότητας. Πράγματα που για την Γερμανία θεωρούνταν δεδομένα. Πλέον η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «βαθιά κρίση».

  Με έντονο το βαρύ κλίμα από την περιρρέουσα πολιτική και οικονομική ατμόσφαιρα, με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό να συνθέτουν ένα περίπλοκο τοπίο, αλλά με με πρόσφατες τις εικόνες καταστροφής που είδε και ο ίδιος με τα μάτια του πριν από λίγες μέρες στο Κίεβο, ο Γερμανός πρόεδρος προσπάθησε να εμψυχώσει τους Γερμανούς. Σε φορτισμένο τόνο, η έκκλησή του είναι μία: να παραμείνουν ενωμένοι τα επόμενα χρόνια αν θέλουν να διασώσουν τα μεταπολεμικά κεκτημένα.

  «Χωρίς φόβο» στη νέα εποχή

  «Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νέα εποχή με φόβο ως ανυπεράσπιστοι (…) Χρειάζεται πνεύμα αντίστασης, χρειάζονται αντοχές» είπε χαρακτηριστικά.

  Η Γερμανία παραμένει οικονομικά ισχυρή με ένα στέρεο κοινωνικό κράτος, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην στήριξη του γερμανικού στρατού με το νέο Ταμείο των 100 δισεκατομμυρίων. Συγχρόνως «πρέπει να γίνουμε ικανοί να διαχειριζόμαστε κρίσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

  Ο Γερμανός πρόεδρος έκανε όμως και αυτοκριτική ενώ αναγνώρισε το γεγονός ότι η Γερμανία μάχεται και με εσωτερικά διλήμματα: από τη μια θέλει να στηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία, χωρίς όμως να γίνει ταυτόχρονα εμπόλεμο μέρος. Θέλει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις αλλά να μην υποστεί και η ίδια τις συνέπειες.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗdw.com

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ