Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Μεγάλες ανατροπές: «Μπλόκο» στους αρνητές – Που θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι

  Τα δεδομένα αλλάζουν και πληθαίνουν οι φωνές που παροτρύνουν επαγγελματικούς κλάδους και μη να δραστηριοποιούνται και ουσιαστικά να ζουν ενώ είναι μόνο εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού.

  «Μετά από τρία εξάμηνα τηλεκπαίδευσης, η εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνει διά ζώσης το επόμενο χειμερινό εξάμηνο, όπως συζητηθηκε στην τετελευταία Σύνοδο των Πρυτάνεων. Τώρα η κοινωνία, η Πολιτεία και όλοι μας έχουμε στα χέρια μας το μοναδικό «όπλο», το εμβόλιο, για να πάρουμε πίσω στα χέρια μας την κανονικότητα και συγκεκριμένα να πάρουμε την ακαδημαϊκή κανονικότητα, να ξαναγεμίσουν τα πανεπιστήμια με φοιτητές που είναι ο φυσικός τους χώρος. Να γεμίσουν τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια, να γίνει ξανά πράξη η δια ζώσης ανταλλαγή γνώσης, απόψεων και τελικά η συνολική διαμόρφωση των νέων επιστημόνων», γράφει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου στο liberal.gr και ζητά μόνο εμβολιασμένους φοιτητές στα πανεπιστήμια.

  «Απαραίτητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή αυτή κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί για την επανέναρξη των μαθημάτων είναι κάτι που συζητείται, με τα βήματα να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης ώστε να πρέπει να μην προσκρούουν σε νομικά θέματα. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι η διαδικασία που συζητείται θα πρέπει να εδράζεται στην κοινωνική συνείδηση του κάθε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας, με στόχο η επανέναρξη της ακαδημαϊκής ζωής να μην έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή των ακαδημαϊκών χώρων σε υγειονομικές “βόμβες”», συνεχίζει ο κ. Παπαϊωάννου.

  «Η εξειδίκευση των βημάτων αυτών θα ολοκληρωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα μπορούσε να περιλαμβάνει την πιθανή συσχέτιση της δήλωσης των μαθημάτων με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή του μοριακού ελέγχου για Covid-19. Πιστεύω πως η όποια διαδικασία ακολουθηθεί θα πρέπει να τυγχάνει και της σύμφωνης γνώμης της πολιτείας σχετικά με την τυπικότητα της εφαρμογής των διαδικασιών αυτών», καταλήγει.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗinstanews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ