Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Μέρες «Αποκάλυψης» βιώνει η Ουκρανία από το ρωσικό «σφυροκόπημα» (vids)

  Ρωσικό «σφυροκόπημα» με πυραύλους και drones σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας καθώς η Μόσχα διαλύει τις υποδομές του καθεστώτος του Κιέβου.
  Το 40% των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

  Όπως αναφέρει ο Ουκρανός πρωθυπουργός Denyw Shmygal είπε πως τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν κρίσιμες υποδομές σε πολλές περιοχές και άφησαν χωρίς ηλεκτροδότηση εκατοντάδες πόλεις κα χωριά στην ουκρανική επικράτεια.

  Νέο κύμα εκρήξεων σαρώνει πολλές ουκρανικές πόλεις.

  Χτυπήθηκαν Κίεβο, Ντίπρο, Χάρκοβο, Ζϊτομιρ και Μικολάιφ, όπου επλήγησαν κρίσιμες υποδομές, όπως εγκαταστάσεις ενέργειας.

  Ο Κίριλο Τιμόσενκο, αναπληρωτής επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, διευκρίνισε ότι σημειώθηκαν τρία ρωσικά πλήγματα σε αδιευκρίνιστη ενεργειακή μονάδα στην πρωτεύουσα.

  «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρία πλήγματα σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος» στο ανατολικό τμήμα του Κιέβου, ανακοίνωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας σε μήνυμα που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

  Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας δήλωσε ότι η επίθεση έγινε σε «καίρια υποδομή» και ότι εργαζόμενοι σε σωστικά συνεργεία κατευθύνονται προς την περιοχή.
  Παράλληλα ο δήμαρχος της Ζιτομίρ δήλωσε ότι διεκόπη η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στην πόλη στη βόρεια Ουκρανία έπειτα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί.

  «Τώρα η πόλη δεν έχει φως ή νερό. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με γεννήτριες», σημείωσε ο Σέρχιι Σουχόμλιν σε ανάρτησή του στο Facebook.

  Η Ζιτομίρ είχε πληθυσμό 260.000 κατοίκων πριν από την έναρξη της ουκρανικής σύγκρουσης στις 24 Φεβρουαρίου.

  Χτυπήθηκε και το Μικολάεφ.

  Ο Ουκρανός πρόεδρος, παράλληλα, κάλεσε τους στρατιώτες του να παίρνουν όσο περισσότερους αιχμαλώτους μπορούν, με στόχο να προχωρήσει το Κίεβο στη συνέχεια σε ανταλλαγή κρατουμένων.

  Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους σημερινούς στόχους χτυπημάτων φαίνεται πως είναι και η Kρίβοϊ Ρογκ, γενέτειρα του Ζελένσκι.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗpronews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ