Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Οριστικά στην ΑΚΤΩΡ έως το 2024 η Αττική Οδός – Στο στόχαστρο ερευνών πλέον… η εταιρεία συμβούλων

Periodista Ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους εμφάνισε ως αποκλειστική είδηση χθες το Capital.gr. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Αττική Οδός παραμένει στην ΑΚΤΩΡ, στα χέρια του λεγόμενου...
More

  Latest Posts

  Μάθημα δημοκρατίας και διεθνισμού από την Haaretz: Η πρώτη σελίδα με τα παιδιά που δολοφόνησαν οι Ισραηλινοί (pic)

  Σε μία σπάνια εκδήλωση διεθνιστικής αλλυλεγγύης και συνάμα δημοκρατικής συνείδησης προχώρησε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz η οποία στη σημερινή της έντυπη έκδοση στα εβραϊκά δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα τις φωτογραφίες των παιδιών των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά την πρόσφατη πολεμική σύγκρουση στη Γάζα. 

  Πρόκειται για μία κίνηση που δεν θα την ανέμενε το γνωστό «ακροατήριο» του ισραηλινού τύπου και πάντως πρόκειται ένα εκδοτικό εγχείρημα που αιφνιδίασε πραγματικά το αραβικό εκδοτικό κατεστημένο. Διότι είναι μια γροθιά στο στομάχι του κάθε εθνικιστή ή μονόφθαλμου παρατηρητή της κρίσης στη Μέσα Ανατολή. Είναι ταυτόχρονα και μια δημοσιογραφική παρέμβαση με την οποία προφανώς η εφημερίδα επιθυμεί να επαναφέρει στην επικαιρότητα την ανάγκη για πραγματικές πολιτικές αναλύσεις και σωστά δομημένα σχόλια ως προς το τι ακριβώς συμβαίνει και ποια είναι τα πραγματικά συμφέροντα αλλά και οι συσχετισμοί δυνάμεων σε αυτή τη γωνιά του κόσμου. 

  Στο εξώφυλλο-φόρο τιμής, η εφημερίδα παρουσιάζει ένα κολάζ με τα πρόσωπα των 67 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην Παλαιστίνη λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών. 

  Το εξώφυλλο αναδημοσίευσε στο Twitter του ο δημοσιογράφος Λούις Φίσμαν, ο οποίος εργάζεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής, γράφοντας: «Σεβασμός: Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ -της οποίας οι αναγνώστες επίσης στέλνουν τα παιδιά τους να πολεμήσουν στους πολέμους του Ισραήλ- δημοσιεύει τα ονόματα και τι φωτογραφίες των Παλαιστίνιων παιδιών που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα. 67 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα, αυτό είναι το τίμημα του πολέμου. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗzougla.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ