Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Λιβύη: Δικαστική απόφαση «χαστούκι» σε Ντμπεϊμπά-Ερντογάν για την αναστολή της συμφωνίας περί υδρογονανθράκων

  Μια ιδιαίτερα σημαντική είδηση από την Λιβύη έγινε γνωστή πριν από λίγα λεπτά. Δικαστήριο στην Τρίπολη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, απεφάνθη υπέρ της αναστολής της εφαρμογής των διατάξεων που προβλέπεται από την συμφωνία της προσωρινής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (με έδρα την Τρίπολη) και της Τουρκίας για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

  ΜΜΕ στην Λιβύη αναφέρουν ότι το Διοικητικό Δικαστήριο που εδρεύει στην περιοχή επιρροής του Πρωθυπουργού Ντμπεϊμπά, γεγονός που προσάπτει μια ακόμα παραπάνω συμβολική αξία στην εξέλιξη αυτή, απεφάνθη υπέρ της αναστολής της συμφωνίας για τη συνεργασία στους υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας στις 3 Οκτωβρίου του 2022.

  Κατά τις ίδιες πληρφοορίες, η δικαστική απόφαση να βασίζεται σε νομοθεσία του Γενικού Εθνικού Κογκρέσου που είναι σε ισχύ από το 2013 και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Απαγορεύεται στην προσωρινή κυβέρνηση να υπογράφει με οποιονδήποτε τρόπο συμφωνίες υπό την κυριαρχία του κράτους της Λιβύης, επί της χερσαίας, θαλάσσιας και εναέριας επικράτειάς του, καθώς επίσης και συμφωνίες για την οριοθέτηση των συνόρων ή την εκμετάλλευση φυσικών στρατηγικών πόρων, εκτός εάν εγκριθεί από το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ