Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Κυνική ομολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Δεν θέλουμε να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας» (vid)

  Στην κυνική ομολογία ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας προχώρησε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας για τα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

  Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Όλγα Τρέμη, ρωτήθηκε κατά πόσο τα μέτρα της κυβέρνησης είναι στοχευμένα ή όχι.

  Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος είπε απευθυνόμενος στον Χρήστο Σταϊκούρα: «Η επιδότηση που δίνετε για τα καύσιμα στο τρίμηνο εκτός του diesel, είναι 130 εκατ. ευρώ. Αν μειώνατε τον ΦΠΑ κατά 11 μονάδες, οι απώλειες εσόδων για το κράτος θα ήταν 82,5 βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ».

  Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  Χρήστος Σταϊκούρας: Η απώλεια θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το πιο σημαντικό ότι δε θα ήταν στοχευμένα. Στους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

  Όλγα Τρέμη: Αυτοί που φοροδιαφεύγουν;

  Χρήστος Σταϊκούρας: Το 86% φοροδιαφεύγει;

  Όλγα Τρέμη: Όχι αλλά ένα κομμάτι φοροδιαφεύγει.

  Χρήστος Σταϊκούρας: Να το αντιστρέψω συνεπώς: Αυτό το κομμάτι που φοροδιαφεύγει δε θα τη γλίτωνε και με τη μείωση του ΦΠΑ;»

  Όλγα Τρέμη: Φυσικά, αλλά θα ωφελείτο το σύνολο της κοινωνίας»

  Χρήστος Σταϊκούρας: Μα δεν θέλουμε να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας, δεν θέλουμε. Έχουμε κοινωνικό πρόσημο.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ