Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Κορωνοϊός: Ξεπεράσαμε το φράγμα των 13.000 νεκρών

  Ανησυχητική η αύξηση σε όλους τους σκληρούς δείκτες.

  Του Βασίλη Σκουρή

  Τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα από το μέτωπο της πανδημίας, με τη μετάλλαξη «Δέλτα» να διαψεύδει τις κυβερνητικές θριαμβολογίες – ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι εξαγγελίες για το «τελευταίο μίλι προς την ελευθερία» – και να δείχνει τα δόντια της.

  • Οι νεκροί ξεπέρασαν την Τετάρτη τις 13.000, ενώ όλοι οι σκληροί δείκτες σημειώνουν σημαντική αύξηση, προκαλώντας προβληματισμό για τα μελλούμενα. Συγκεκριμένα:
  • Άλλοι 16 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχει καταγραφεί επισήμως να ανέρχεται σε 13.013!
  • Ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε στους 192, γεγονός που δείχνει πως εφόσον η κατάσταση συνεχιστεί η πίεση στο σύστημα υγείας ενδέχεται να επανέλθει, καθώς μετά το τρίτο κύμα κανένα επιπλέον μέτρο δεν έχει ληφθεί στα νοσοκομεία – αντιθέτως, άνοιξε συζήτηση για συγχώνευση ή και… κατάργηση κάποιων εξ αυτών, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση!Αυξήθηκαν οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 κατά 43,66%, καθώς έφτασαν την Τετάρτη σε 204.
  • Το διάστημα 22 Ιουλίου έως 28 Ιουλίου ο αριθμός διασωληνωμένων στις ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 15,2% , ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ σημείωσε αύξηση 34%!

  Στην Αττική, μάλιστα, η συγκεκριμένη πληρότητα ανέρχεται στο 67%.

  Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και άλλους αριθμούς. Η αλήθεια είναι όμως ξεκάθαρη, το επόμενο διάστημα η κατάσταση με την πανδημία δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ