Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Κατέρρευσε ο Μητσοτάκης στο ευρωκοινοβούλιο: Άγριο σφυροκόπημα για την κατρακύλα της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου (vid)

  Πίεση δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου από τον Μαλίκ Αζμανί αντιπρόεδρο της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Renew Europe,  στην οποία πρόσφατα εντάχθηκε ο Γιώργος Κύρτσος.

  Ο κ. Αζμανί κατήγγειλε την υποχώρηση της Ελλάδας σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται – όπως φάνηκε κι από πλάνο της κάμερας που γύρισε πάνω του – προβληματισμένος.

  «Αξίες κι αρχές βρίσκονται υπό επίθεση. Θα είμαι ειλικρινής κύριε πρόεδρε, όπως είμαι πάντα. Μας προβληματίζει, μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των Μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά στα ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι σημαντικά κύριε πρωθυπουργία να υπάρχει πολυφωνία και ελευθερία. Πρόσφατα στην ομάδα Renew Europe υποδεχθήκαμε ένα έγκριτο Έλληνα βουλευτή», τόνισε  ο Μαλίκ Αζμανί και πρόσθεσε: «Η φωνή των εκλεγμένων θα πρέπει να ακούγεται πάντα σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται να δούμε ακόμα μια φορά έναν Ευρωπαίο ηγέτη που θα καταπατά την αποτυχία. Όπως έλεγε και ο Σωκράτης «ο αποτυχημένος χρησιμοποιεί τη διαστρέβλωση όταν σταματά η συζήτηση. Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων μελών της πολιτικής σας οικογένειας . Θα πρέπει να το σταματήσετε αυτό κύριε πρωθυπουργέ και να το σταματήσετε τώρα. Κρατήστε ζωντανή την υπερήφανη ελληνική παράδοση του δημόσιου διαλόγου και τότε θα έχετε πάντα στο πλευρό σας την ομάδα Renew έτσι ώστε να είμαστε ενωμένοι και να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές κρίσεις».

  Με πρωτοσέλιδα της «Αυγής» και της «Δημοκρατίας» η απάντηση Μητσοτάκη

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Αυγή» και «Δημοκρατία» για να δείξει στο Ευρωκοινοβούλιο ότι υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

  «Άκουσα τα όσα είπατε για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που ο καθένας μπορεί να γράψει και να δημοσιεύσει οτιδήποτε για οποιονδήποτε χωρίς καμία λογοκρισία ή παρέμβαση από την κυβέρνηση», είπε και συνέχισε: «Δείτε εδώ, τα έχω τυπώσει, δύο σημερινά πρωτοσέλιδα, τα οποία με κατηγορούν ως ψεύτη και συκοφάντη. Κι αυτό γίνεται καθημερινά από τουλάχιστον 4 εφημερίδες. Κι αυτή η ελευθερία υπάρχει στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στα sites».

  Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 03:53”

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ