Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Η MYTILINEOS, η Vodafone και η Centrica υπογράφουν 10ετές «πράσινο» PPA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και η Centrica υπέγραψαν Συμφωνία Αγοράς Ενέργειας (PPA) με την Vodafone UK που σχετίζεται με παραγόμενη...
More

  Latest Posts

  «Καμπανάκι» για τη μετάλλαξη Όμικρον – Κίνδυνος να κυριαρχήσει στην Ευρώπη το 2022

  Υπάρχει «πολύ υψηλός» κίνδυνος η παραλλαγή Όμικρον του COVID-19 να καταστεί κυρίαρχη στην Ευρώπη στις αρχές του επόμενου έτους και να οδηγήσει σε αυξανόμενο αριθμό σοβαρών λοιμώξεων, δήλωσε την Τετάρτη ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) ανέφερε σε έκθεσή του ότι η παραλλαγή ανησυχίας Όμικρον (VOC, Variant of Concern) είναι πιθανό να αντικαταστήσει τη Δέλτα ως κυρίαρχη παραλλαγή εντός των πρώτων δύο μηνών του 2022.

  Το ECDC είπε ότι τα δεδομένα δεν ήταν ακόμη επαρκή για την αξιολόγηση της σοβαρότητας της νόσου που προκαλείται από την παραλλαγή. Ωστόσο, ακόμα κι αν η σοβαρότητα του COVID-19 που προκάλεσε ήταν ίση ή χαμηλότερη από αυτή που προκάλεσε η Delta, η αυξημένη μεταδοτικότητα θα αντιστάθμιζε τυχόν οφέλη.

  «Ως εκ τούτου, θεωρείται πολύ πιθανό ότι η παραλλαγή ανησυχίας Όμικρον θα προκαλέσει επιπλέον νοσηλεία και θανάτους, επιπλέον αυτών που αναμένονταν ήδη σε προηγούμενες προβλέψεις που λαμβάνουν υπόψη μόνο τη Δέλτα», ανέφερε το ECDC.

  Εν τω μεταξύ τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδεικνύνουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, η οποία φέρει επίσης και υψηλότερο κίνδυνο επαναμόλυνσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

  Ο ΠΟΥ, στην εβδομαδιαία επικαιροποιημενη έκθεσή του για την επιδημία, ανέφερε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να γίνει καλύτερα κατανοητή η έκταση στην οποία η Όμικρον μπορεί να διαφύγει την ανοσία που έχει επιτευχθεί είτε μέσω εμβολιασμού είτε μέσω νόσησης.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ