Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Καλπάζουν» οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου

  Τρεις φορές επάνω οι τιμές χονδρικής – Οι συνέπειες των αντι – ρωσικών κυρώσεων

  Τώρα αρχίζουμε και βλέπουμε τα «δόντια» του χειμώνα, όχι μόνο εμείς αλλά η Ευρώπη και μαζί τις συνέπειες από τις αντι – ρωσικές κυρώσεις.  Εφιάλτης οι τιμές του ρεύματος  που έχουν φτάσει στα ύψη καθώς έχει τριπλασιαστεί η άνοδος στην χονδρική αγορά ακόμη και για την χώρα μας. Την ίδια στιγμή που ανοδικά κινείται κατά 7% και η τιμή του φυσικού αερίου ξεπερνώντας τα 130 ευρώ η μεγαβατώρα. 

  Συγκεκριμένα για σήμερα – με βάση τα χθεσινά στοιχεία – στην Ελλάδα η τιμή αυξήθηκε από τα 262 ευρώ/MWh της Παρασκευής σε 319 ευρώ τη Δευτέρα και σε 357 ευρώ την Τρίτη.

  Στην προημερήσια αγορά η μέγιστη τιμή για την Τρίτη είναι στα 501 ευρώ και η ελάχιστη στα 189 ευρώ με τη ζήτηση στις 160 γιγαβατώρες.

  Στο μείγμα παραγωγής 41% έχει το αέριο, 25,4% οι ΑΠΕ, 13,7% οι εισαγωγές, 6,6% ο λιγνίτης και 6% τα υδροηλεκτρικά.

  Εντωμεταξύ, στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές η τιμή είναι 373 ευρώ για τη Γαλλία, 371 ευρώ για τη Γερμανία, 358 ευρώ στη Βουλγαρία και 369 ευρώ στην Ιταλία.

  Οι μόνες χώρες που δεν έχουν επηρεαστεί από την άνοδο αυτή είναι η Τουρκία και η Ουγγαρία που παραλαμβάνουν κανονικά φυσικό αέριο από την Μόσχα. Την ίδια ώρα που οι άλλοι ψάχνουν το πανάκριβο αμερικανικό LNG ή το καταριανό και το πληρώνουν 4 φορές επάνω.

  Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του αναμένεται να εξετάσουν μείωση στην παραγωγή κατά τη συνάντησή τους που είναι προγραμματισμένη για αυτό το Σαββατοκύριακο.

  Συγκεκριμένα το Brent σημειώνει άνοδο 2,6% και κινείται στην περιοχή των 86 δολαρίων το βαρέλι.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗpronews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ